Af Anders Lang Jensen

Nicklas Bendter kan være på vej væk fra Rosenborg for at gøre comeback i en af de store europæiske ligaer. Tidligere har der været snak om et skifte væk fra den norske storklub, og nu kan ting falde mere på plads.

Danmark Bendtner

Tirsdag rapporterede den store franske sportsavis l’Equipe, at Girondins Bordeaux havde et godt øje til Nicklas Bendtner, og ifølge BT, holder franskmændene ikke bare et vågent øje med den danske angriber. De også har afgivet et bud på ham.

Kilder tæt på handlen fortæller til BT, at Bordeaux’ uruguayanske træner, Gustavo Poyet, er særdeles varm på Nicklas Bendtner, og at franskmændene har lagt et bud på ham med henblik på at hente ham allerede i dette transfervindue.

Girondins de Bordeaux i kamp mod FC Lorient

Om der er nyt vil Rosenborg ikke ud med: ”Jeg har ingen kommentarer. Vi kommenterer aldrig historier om vores ansatte”, lyder det fra Rosenborgs kommunikationschef Trond Alstad, mens det ikke har været muligt at få en kommentar fra sportschef Stig Inge Bjørnebye.

SE OGSÅ: LIVECENTER: Følg transfervinduet minut for minut

Nicklas Bendtner kom til Rosenborg i marts 2017 og fik sat et tungt tryk på ligaen, da han med 19 mål blev topscorer og var en vigtig årsag til, at Rosenborg blev norske mestre, hvilket kun har skabt interesse fra andre og større klubber.

Et skifte til fransk fodbold er måske, hvad den danske landsholdsangriber mangler i karrieren. Det kan fuldende en europæisk rundrejse for den høje spydspids, der har været i England hos bl.a. Arsenal, Italien hos Juventus, Tyskland hos Wolfsburg og nu nordpå i kolde Norge.

Det ville dog være et sats af Bendtner et halvt år før en vigtig VM-slutrunde at skifte til en ny klub i en stor liga. Hos norske Rosenborg har han tilliden og en rolle som den store stjerne. Det var blandt andet derfor, at angriberen blev rykket tilbage på landsholdet efter flere år fraværende.