Lilleput nationen Island – den tidligere danske koloni med kun 300.000 indbyggere. Sensationen, der næsten var utænkelig var at Island kvalificerede sig til EM for første gang nogensinde. Det skete som sagt, og i aften ventede først kamp mod ingen ringere end Portugal. Spørgsmålet før kampen for langt de fleste kommentatorer var ikke om Portugal vandt kampen, men hvor mange mål de vandt kampen nu.  Det utænkelig skete.

2 grunde til sensationen

Lad mig sige det med det samme: På det tekniske niveau var der klasser i forskel og Island kunne på ingen måde følge med her. Men Island havde 2 ting, som gjorde de fik et fantastisk resultat med hjem: Viljestyrken fra 11 vikinger og målmanden Hannes Halldorsson.

Hannes “Tor” Halldorsson reddede gang på gang bolden fra at gå i nettet, og burde blive kåret til nationalhelt i Island efter denne præstation sammen med resten af holdet og en helt fantastisk kampånd.

(getty images)

(getty images)

1-1 var et fuldstændigt urealistisk resultat og faktisk havde Island en stor chance i 85. minut, der kunne have givet dem sejren. Det var nu ikke det generelle billede, og der var et stort stormløb mod det islandske mål i slutningen af kampen.

Stort tillykke til Island med et rigtigt mandfolkeresultat. Lidt interessante info under billedet om Island.

GettyImages-540178892

(getty images)

Islands befolkning er på 300.000 indbyggere, hvilket svarer nogenlunde til størrelsen på Århus, nå ja og der er faktisk en af spillerne på Islands landshold, der spiller for AGF.

Omkring 10% af Islands befolkning er rejst til Frankrig under EM for at støtte op om fodboldheltene.