Langt de fleste personer har et eller andet som de sparer op til. Hvis du er cykelrytter kan det være en ny racercykel og hvis du er fodboldspiller, vil det typisk være noget fodboldgear som du har set din yndlings fodboldspiller benytte. Fælles er dog, at du ikke har råd til alt hvad du har lyst til at købe. I denne artikel bliver du introduceret for en metode, der kan sørge for, at du kan få råd til flere af de ting som du drømmer om.

Økonomisk forbrugsoverblik

Den første del af metoden er at skabe et økonomisk forbrugsoverblik ved at gennemgå sine kontoudtog fra de seneste 3-6 måneder og opdele sin udgifter i kategorierne, mad og husholdning, forsikringer, husleje og forbrug. På den måde får du et perfekt og rigtigt overblik over, hvad du reelt set har brugt. Langt de fleste mennesker går rundt med en omtrent ide om, hvad deres forbrug består af, men der er en tendens til at udgifterne til særligt forbrug underdrives. Dette første step af metoden vil ofte medføre et par ubehagelige overraskelser for økonomien og afsløre, hvorfor du ikke har helt så mange penge når måneden er gået som man måske skulle tro. Typisk vil der være brugt lidt for mange penge på øl, odds og billetter til fodboldkampe.

 

Budget og prioritering

På baggrund af resultaterne fra det økonomiske forbrugsoverblik, er det tid til at tage stilling til, hvilke af udgifterne, der reelt set har gjort dig gladere og hvilke udgifter der blot er ligegyldige. Med udgangspunkt i hvor stor værdi forbruget skaber for dig, bør du lægge et budget for de kommende 3 måneder. Sæt dig et mål for, hvor meget du gerne vil spare på dine udgifter og opstil gerne en konkret ting eller oplevelse som du gerne vil have råd til – eksempelvis et nyt par fodboldstøvler eller en fodboldrejse til England.

Her kan det være en god ide at få hjælp af en økonomisk kompetent ven eller veninde, der kan hjælpe dig til at vurdere, hvorvidt det planlagte budget er realistisk at overholde. Hvis du ikke har en realistisk chance for at overholde budgettet, er der en god chance for, at du blot ender med at opgive og falder tilbage i de gamle dårlige vaner.

 

Kviklån kan udgøre en stor del af dine månedlige udgifter

Udbydere af forbrugslån og kviklån annoncerer typisk meget aggressivt, hvorfor det ikke er unaturligt at nogle personer falder i og stifter gæld til en høj rente for at finansiere sit yndlings fodboldgear. Kviklån bør imidlertidigt kun optages, hvis du forholdsvis hurtigt er i stand til at tilbagebetale lånet. Derudover er det vigtigt at benytte en lånesammenligningsside til at sammenligne de forskellige tilgængelige tilbud. Her er www.lån.dk at anbefale, da de sammenligner en række af de mest populære låneudbydere på markedet, så du ikke ender med at betale for meget i rente på dit forbrugslån.