Transfervinduet er i fuld gang og der er bliver handlet på livet løs. De hidtil største transfers har været Manchester Uniteds køb af hollandske Memphis Depay for få uger siden og onsdagens Liverpool-signing af Roberto Firmino fra Brasilien. Depay var Uniteds første signing, mens Liverpool allerede havde hentet James Milner, Danny Ings og Adam Bogdan. Firmino bliver altså Liverpool-manageren Brendan Rodgers’ fjerde signing. Men hvem har været det bedste køb af Depay og Firmino?

Unge og med stort udviklingspotentiale

Depay er 21 år, mens Firmino er lige har rundet 23. Firmino er offensiv midtbane og kan spille wing, mens Depay er wing og kan spille offensiv midtbane. Depay er fra Holland, mens Firmino er brasilianer. Firmino spillede i Hoffenheim i den tyske Bundesliga inden skiftet og Depay gjorde sig i hollandske PSV før transferen.

Depay var længe inden skiftet, rygtet til Premier League, men hvilken klub, det skulle være var uklart. Mange spåede, at Manchester United ville løbe med hollænderen, grundet Luis van Gaals gode forhold til Depay, idet de begge er hollændere. Og ganske rigtigt, United købte Depay for 230 millioner og gav ham en fireårig kontrakt.

Firmino var uhyre tæt på også at skifte til Manchester United og flere medier blandt andet ESPN meddelte, at brasilianeren ville tilslutte sig United-truppen, når Copa America var færdigspillet. Dette er som bekendt ikke sket og Firmino valgte af uvisse årsager Liverpool istedet. Her melder squawka.com, at grunden er Brendan Rodgers. Han har en unik evne til at tiltrække unge spillere, selvom resultaterne nogengange udebliver.

Hvem er det bedste køb?

Vi har sammenlignet tallene og så kan du selv vurdere. Afgiv desuden din stemme nedenfor.

[table id=10 /]

Afgiv din stemme

[poll id=”7″]