Premier League starter snart. Det er ingen hemmelighed. Og det ved den kun 17-årige Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi, der ligner kæmper for at få chancen i den nye sæson. Og faktisk så synes vi at den unge offensivspiller fortjener en ordentligt chance på London-klubbens førstehold. Altså ikke bare en chance, hvor mange kan få 60 minutter i pokalkampene og et par enkelte hop i overtiden i Premier League. Nej, der er tale om en rigtig chance, hvor han får tillid fra træneren. Og det er der nogle årsager til.

I pre-season-kampen mod Arsenal onsdag aften var han klart banen bedste spillere. Og selvom det er en træningskamp, så var der stadig, blandt de 22 spillere på banen, fire spillere, der havde vundet VM og seks, der engang har løftet et Champions League-trofæ. Han var eminent mod Arsenals højreback Hector Bellerin, der stort set gennem hele kampen ikke fik et ben til jorden.

Hudson-Odoi har sin plads på kanten, hvor han ved hjælp af sin hurtighed og gode dribleevner udgør en trussel mod enhver bagkæde. Og det var også tilfældet onsdag aften, hvor han efter cirka et kvarters spil bliver nedlagt i feltet. Og han får derfor straffe.

I resten af kampen viste han et stort teknisk overskud og fandt flere gange sine medspillere i gode positioner med svære afleveringer. Man skulle tro at en ung spiller, der kæmpe for et plads hos træneren, kunne være tilbøjelig til at spille ‘sikkert’ og derfor vælger den nemme aflevering og den uden risiko. Men det er ikke tilfældet med Hudson-Odoi. Det har han vist i alle sommerens træningskampe indtil videre.

Brug piletasterne herunder for at læse om flere af Hudson-Odois kvaliteter