Nyder du, ligesom mange andre danskere, at følge med i Superligaen, så kan du med fordel læse med videre her og blive klogere på hvilke tre hold, du bør holde særligt øje med i denne sæson. Det ser ud til, at det enten er FC København, FC Midtjylland eller Brøndby, som er dette mesterskabs favoritter. Særligt er FC København i højsædet hos eksperterne, men da holdet også får travlt med andre europæiske kampe, har FC Midtjylland eller Brøndby en chance for at få sejren i hus. 

Du har mulighed for at vinde store pengesummer, hvis du oddser på vinderholdet. Du finder en guide til odds og Superligabetting samt de nyeste opdaterede Superliga odds til sæsonen 2019/20 ved at følge linket. 

Superligaens historie kort fortalt

I foråret 1991 blev den første sæson af Superligaen afviklet med Brøndby IF som vinder. Tidligere blev der spillet kalenderturnering fra januar til december, men Superligaen skulle spilles med start i det tidlige efterår og med afslutning henover foråret det følgende år. Den første sæson af Superligaen var således kun en halv sæson. 

Selve mesterskabet blev afgjort efter et grundspil med 10 klubber i efteråret og efterfølgende et slutspil med otte klubber om foråret. Efter grundspillet blev pointene halveret, der blev rundet op ved ulige antal point, og målscoren blev nulstillet. Fra 1995/96 til 2015/16 var der 12 klubber med i mesterskabet, som hver mødte hinanden tre gange over 33 runder. Fra sommeren 2016 blev ligaen udvidet med to klubber, hvorefter der blev introduceret en ny turneringsstruktur. 

Siden 2016/17 har den nuværende form med 14 klubber været gældende. Klubberne spiller et grundspil på over 26 runder, og derefter spiller de seks bedste hold et mesterskabsspil. De øvrige spiller to kvalifikationsspil om nedrykning og et europæisk spil. 

Superligaen har med tiden haft skiftende navne, såsom Coca-Cola Ligaen (1995-1996) og SAS Ligaen (2001-2010). Navnet afhang af den pågældende sponsor. 

Tager FC København sejren?

FC København er endnu engang favoritten til at vinde Superligaen 2019/20. Selvom holdet også har en række europæiske kampe, som skal afvikles, så peger alle eksperter dog på, at FC Københavns trup er for stærk til for alvor at blive truet af de andre hold i mesterskabet. FC Midtjylland står dog også stærkt med en trup bestående af flere udenlandske profiler og stortalentet Evander, som måske kan blive en udfordring for FCK. At Brøndby vinder Superligaen, synes ikke lige så nemt, idet holdet både har fået en ny træner og en ny sportsdirektør. Derudover mangler holdet gode forsvarsspillere, som er en yderst vigtig del af et solidt hold.

Sponsoreret indhold