YOKOHAMA, JAPAN - DECEMBER 20: Thomas Vermaelen of Barcelona heads the ball clear under pressure from Luis Gonzalez of River Plate during the FIFA Club World Cup Final between River Plate and FC Barcelona at the International Stadium Yokohama on December 20, 2015 in Yokohama, Japan. (Photo by Shaun Botterill - FIFA/FIFA via Getty Images)

FC Barcelona’s Thomas Vermaelen header til bolden i kamp mod River Plate under FIFA Club World Cup-finalen på International Stadium Yokohama d. 20. december 20, 2015. Yokohama, Japan. (Foto Shaun Botterill – FIFA/FIFA via Getty Images).

Chelsea-legenden John Terry har udtalt han forlader Londonmandskabet til sommer. Det betyder med andre ord at De Blå må indlede jagten på en erstatning i forsvaret. Her har de rettet blikket mod FC Barcelona, hvor den 30-årige centrale forsvarsspiller, Thomas Vermaelen, aldrig for alvor er kommet igang, står som trænerens tredjevalg og derfor kan være varm på et skifte tilbage til London.

Vermaelen kom til FC Barcelona sommeren 2014, men med blot én eneste førsteholds optræden i sidste sæson og seks i indeværede, må skiftet betegnes som en stor nedtur for den belgiske fodboldspiller. I tillæg til stærk konkurrence på positionen har den 30-årige belgier slidt med skadesproblemer.

Belgieren har dog fortsat træner Luis Enrique’s tillid og senest var han med i Barcelona’s udekamp mod Malaga. Her præsterede han langt under det niveau der kræves for en topklub i spansk fodbold, spilleren så uheldig ud ved hjemmeholdets scoring og blev som en konsekvens heraf taget ud i pausen.

I FC Barcelona er Vermaelen derfor nu røget ned som et tredjevalg efter Piqué og Mascherano. Franske Mathieu anvendes som venstreback, mens unge Bartra må tage til takke med en fjerdeplads i det interne hierarki som central forsvarsspiller.

 

Terry: “Klubben vil uden tvivl hente en eller to forsvarsspillere”

Men selvom kritikken af Vermaelen i spanske medier denne tid er lydhør, har Chelsea vist seriøs interesse for belgieren. Vermaelens tid i Ajax og siden Arsenal er ikke glemt – belgieren har godt 100 kampe for hver af holdene – og med John Terry’s klubexit til sommer, er Chelsea på udkig efter en ny central forsvarsspiller.

”Jeg ville have elsket at blive men klubben bevæger sig i en anden retning – de vil uden tvivl skrive kontrakt med en eller to stærke centrale forsvarsspillere”,

sagde Terry selv forleden om situationen i Chelsea.

Et af de store spørgsmål for en fremtidig klub for Vermaelen er dog spilleres skadesproblemer. Vermaelen var langtidsskadet i først Arsenal og herefter FC Barcelona. Hvad vil Chelsea tænke om dette?

Chelsea har hidtil i sæsonen lukket for mange mål ind; 34 mål ind i 23 kampe – et faktum der står i stærk kontrast til tidligere sæsoners solide forsvarsspil, blandt andet fra John Terry.

I tillæg til Vermaelen har Chelsea også Valencia’s tunesiske forsvarsklippe, Aymen Abdennour, i kikkerten som en forstærkning efter Terry’s farvel til sommer.

 

Læs mere om en anden Chelsea-spiller som truer med exit hvis han ikke får spilletid