Af Anders Lang Jensen

Kasper Schmeichel bliver nok ikke erklæret konkurs lige for tiden. Den danske målmand scorer nemlig kassen hos engelske Leicester, og en eventuel kommende klub skal frem med penge, hvis de vil have fingrene i den danske landsholdsmålmand.

Photo by John Peters/Man Utd via Getty Images

Det har været en snørklet vej til toppen for Kasper Schmeichel, men nu er han der med et mirakuløst mesterskab med Leicester. I 2014 forhandlede Schmeichels agent, Kenneth Shepherd, hans kontrakt op fra 10 mio. kr. til 20 mio. kr.

Det gjorde ham til den bedst betalte spiller i klubbens historie. Men i mesterskabssæsonen var den løn pludselig blandt de laveste i klubben. Derfor blev Schmeichel efter mesterskabet belønnet med en femårig aftale, som gav en årsløn på omkring 35 mio. kroner. Avisen BT bringer historien.

Getty Images

Det betyder altså, at den danske landsholdskeeper tjener en månedsløn på lige knap 3 millioner danske kroner. For at være helt nøjagtig faktisk 2,9 millioner kroner kan den tidligere Manchester City-målmand se tjekke ind på kontoen.

Pengene kan blive endnu flere for Schmeichel, der med sine flotte præstationer for Leicester konstant rygtes mod større klubber specielt i den engelske Premier League. Senest har flere engelske eksperter foreslået Schmeichel til Liverpool, der er tyndt besat med kvalitet på målmandsposten i skikkelse af Simon Mignolet.

Photo by Ian Horrocks/Sunderland AFC via Getty Images

Sammenlignet med den danske landsholdsanfører Simon Kjær i Sevilla tjener den tidligere FC Midtjylland-spiller 22,33 millioner kroner i den spanske storklub. Landsholdsanføreren har været lidt rundt i sin karriere. Et tidligt skifte til italienske Palermo kickstartede rejsen, som har givet den 28-årige midterforsvarer erfaring fra Wolfsburg, Roma, Lille, Fenerbahce og nu Sevilla.

Han skiftede til spanierne fra Fenerbahce i sommer, men kunne ikke forhandle den helt samme løn hjem i det spanske som i den rigere klub i Tyrkiet. Alligevel hiver Kjær altså 22 millioner kroner hjem i kassen.