LONDON, ENGLAND - MARCH 29: Roy Hodgson, manager of Englabd arrives prior to the International Friendly match between England and Netherlands at Wembley Stadium on March 29, 2016 in London, England.  (Photo by Michael Regan - The FA/The FA via Getty Images)

LONDON, ENGLAND – MARCH 29: Roy Hodgson, manager of England arrives prior to the International Friendly match between England and Netherlands at Wembley Stadium on March 29, 2016 in London, England. (Photo by Michael Regan – The FA/The FA via Getty Images)

Englands landstræner, Roy Hodgson, har med de netop overståede venskabskampe mod henholdsvis Tyskland og Holland, fået noget at tænke over. Angrebet fungerede til tider glimrende trods fravær af United-angriber, Wayne Rooney. I den anden ende, og mindre positivt, røg der fire mål ind i de to kampe. Efterfølgende har Hodgson taget kontakt til den pensionerede landsholdsspiller, John Terry, som spiller på netop den position Hodgson har vanskeligheder med at dække.

Hodgson’s bedste måtte indkassere fire mål i to venskabskampe den sidste uges tid – i 3-2 sejren mod Tyskland og i 2-1 tabet til Holland. Gary Cahill og Chris Smalling startede inde i forsvaret i Berlin, men sidstnævnte var erstattet af John Stones på Wembley.

Og netop centerback-positionen står fortsat omtåget i usikkerhed inden EM 2016 i Frankrig, hvor England skal op mod Rusland, Wales og Slovakiet. Hodgson selv udtaler:

”Der er efter min mening, ingen engelske venstresidede centerbacks, som spiller i Premier League og er oppe på det niveau, som dem vi har valgt. Det er et faktum og der er ikke meget vi kan gøre ved det.”

Hodgson regner heller ikke med at der dukker et nyt emne op inden EM:

”Der er ikke meget jeg kan gøre ved det, medmindre der i løbet af de næste fem uger pludselig springer en fremragende engelsk venstresidet central forsvarsspiller frem på scenen, men det satser jeg ikke på.”

 

GettyImages-516784854

Hodgson ser dog problemet i forsvaret som så presserende, at han har taget kontakt til Chelsea-spiller, John Terry:

”Jeg havde en lang samtale med John forleden, han er en behagelig fyr. Men fordi han har pensioneret sig for så længe siden – han trådte tilbage for fire år siden – indgår han ikke i mine tanker særlig ofte. Men jeg kan ikke benægte, der er en pointe. Han er en venstresidet centerback.”

Terry trådte tilbage fra det engelske landshold i 2012 efter ialt 78 kampe. 

Læs her om Terry er på vej til Arsenal?