Der var ikke plads til både Cesc Fabregas og Jorginho på Chelsea-midtbanen. Og da træneren favoriserede sidstnævnte, var det den tidligere Barcelona-spiller, der stod for skud.

af: Emil Plovgaard

Cesc Fabregas Monaco
Foto: Alex Pantling/Getty Images

Den tidligere Chelsea-spiller, Cesc Fabregas, mener, at han blev tvunget ud af London-klubben i vinterens transfervindue. Skylden skydes på Maurizio Sarri og hans ”søn”, Jorginho, som den italienske træner tog med sig fra Napoli.

Sådan lyder svadaen fra Fabregas, der nu spiller hos Monaco. Han skiftede til klubben i vinterens transfervindue, og siden da har han hjulpet dem væk fra nedrykningsstregen i Ligue 1.

Den spanske midtbanespiller mener, at det var umuligt for ham at få spilletid i Chelsea. Og så var det ligegyldigt, hvordan hans form var.

LÆS OGSÅ: Mourinho: Disse fire hold går videre til semifinalen i Champions League

På trods af Jorginhos svingende form og et kontrakttilbud på bordet, valgte Fabregas at tage konsekvensen i vinterens transfervindue. Han skiftede Chelsea ud med Monaco, hvor han var sikker på en fast plads i startopstillingen.

”Jeg kan godt lide at få nye udfordringer. Det er hele tiden vigtigt for mig at have nye mål, man kan gå efter,” fortæller den nuværende Monaco-spiller på et pressemøde.

”Jeg var hos Chelsea, og kunne have valgt at forlænge min kontrakt og blive i klubben. Men en ny træner kom til klubben, og han tog en spiller med sig, som var som en søn for ham.”

”For mig var det svært at komme på holdet, og det er det, jeg gerne vil i hver kamp. Jeg elsker fodbold. Jeg vil ikke nøjes med at være på kontrakt i Chelsea.”

Tingene er vendt på hovedet for Fabregas og monegaskerne

Leonardo Jardim
Foto: Michael Regan/Getty Images

I første omgang blev han fyret i oktober sidste år. Leonardo Jardim. Men han er igen vendt tilbage til det lille fyrstendømme, efter en katastrofal periode under Thierry Henry, som fik sparket efter blot tre måneder.

En periode, som førte til, at Monaco lå under nedrykningsstregen på 19. pladsen, da Jardim en januardag i år igen overtog styringen i klubben.

Siden Jardim vendte tilbage, har klubben kun tabt to ud af de seneste ti kampe i alle turneringer. I Ligue 1 har man også mærket effekten af gensynet.

Nu er Monaco nemlig væk fra den absolutte bundstrid. Klubben er dog ikke helt sikre på overlevelse endnu. De ringe resultater midtvejs i sæsonen betyder nemlig, at monegaskerne ligger på en øjeblikkelig 17. plads.

Sejre over klubber som Lille og Lyon, der henholdsvis ligger på anden- og tredjepladsen i ligaen, giver dog håb for overlevelse.

Lørdag aften tager klubben imod Stade de Reims på Stade Louis II, der fungerer som Monacos hjemmebane.

Der resterer syv runder, og klubben har seks point ned til Dijon, der ligger på 18. pladsen under nedrykningsstregen.