Det har ikke været nogen nem sag for de danske hold gennem de seneste år at støde ind i cypriotiske APOEL fra byen Nicosia på Cypern.

20-04-2016: Fodbold DBU Pokalturnering, 2. semifinale Brøndby IF - FC København: Benjamin Verbic og Ludwig Augustinsson, FCK FC København jubler efter 0-1 sejren over Brøndby i pokalsemifinalen onsdag d. 20 april 2016 i Brøndby. Målet blev scoret af Nicolai Jørgensen, FCK FC København. Foto: Lars Møller/Scanpix

I 2009 blev F.C. København sendt hjem efter en sejr på hjemmebane, og et skuffende resultat på Cypern med 1-3.

I 2014 blev det AaB’s tur, der løb ind i gevaldige tæsk på GSP Stadium.

Og sidste år blev det så FC Midtjyllands tur til at ryge ud på må og få i det cypriotiske landskab.

Men i år blev forbandelsen endeligt brudt. F.C. København har for første gang siden 2013 kvalificeret sig til Champions League-gruppespillet efter en sammenlagt sejr på 2-1.

Dagens kamp stod også på højintenst spil fyldt med en masse nerver udenpå tøjet. De to klubber kunne også til pause med en stilling på 0-0.

I anden halvleg fik cyprioterne snævret sig mere ind på spilovertaget, dog havde københavnerne stadig den dominerende andel i spillet.

Derfor var det også en kende ufortjent, at hjemmeholdet efter 69 minutters spil kunne bringe sig foran på 1-0 efter en friløber af Soteriou.

Med dette resultat skulle kampen i forlænget spilletid, men så vidt kom det ikke. Fire minutter før slutfløjtet kom forløsningen. Federico Santander udnyttet, at målmand Boy Waterman havde taget et skridt for meget udi feltet, og kunne derfor frit skyde den ind i netmaskerne til 1-1.

Et resultat, der betyder alverden for dansk fodbold, og ikke mindst F.C. København, der har savnet Champions League-gruppespillet.

Play-off-kampene har massiv betydning for klubberne rundt omkring, idet avancement til gruppespillet i Champions League indbringer omkring 200 mio. kroner, mens man nå nøjes med sølle 18 millioner, hvis man kvalificerer sig til gruppespillet i Europa League.