Når man snakker om doping og narkotika i sport, er det ikke fodbold, der først popper op på nethinden. Dog findes der både fodboldspillere der doper sig selv og sniffer og sprøjter narko ind i blodet. Det er disse fodboldspillere netop et konkret eksempel på. Vidste du f.eks., at Manchester Citys kommende cheftræner, Pep Guardiola, har været udelukket for fodbold i fire måneder på grund af doping?

Af David Paris 

Pep Guardiola

Guardiola har store planer med Manchester City forud for næste sæson (Photo by A. Beier/Getty Images for FC Bayern)

Guardiola har store planer med Manchester City forud for næste sæson (Photo by A. Beier/Getty Images for FC Bayern)

Blev i 2001, da han spillede for den italienske fodboldklub Brescia, taget for at have nandrolon i blodet. Det resulterede i en karantæne på fire måneder. Dog blev han i 2009 frikendt og hans navn blev endegyldigt renset. Nandrolon er et anabolsk steroid, som eftersigende er blodfortyndende og giver større muskler.

Mamadou Sakho

Det blev en kort kamp for Mamadou Sakho. Foto: Clive Brunskill/Getty Images)

Liverpools midterforsvarer Mamadou Sakho er det seneste relative højt profilerede fodboldspiller, der er blevet testet positiv i en dopingtest. Ligesom man troede, at doping var en overstået kapitel i moderne fodbold, er nyheden om franske Sakhos brug af fedtforbrændende stof, kommet frem, for blot få uger siden. Han gjorde det eftersigende fordi, han var for tyk og ikke orkede at træne det væk. Hans karantænelængde er endnu uvist.

Adrian Mutu

Romania's captain Adrian Mutu celebrates after scoring against Bosnia and Herzegovina during their Euro 2012 Group D qualifying soccer match at Giulesti stadium in Bucharest June 3, 2011. REUTERS/Bogdan Cristel (ROMANIA - Tags: SPORT SOCCER)

Den rumænske angriber blev i 2004, mens han spillede for nyrige Chelsea, dopingtestet, og resultatet bongede ud som positiv. Han var nemlig på kokain. Chelsea-ejer Roman Abramovich tog omgående affære og Mutu blev fristillet fra sin kontrakt og har ikke rigtig siden haft ordentlig succes. Derudover fik han også syv måneders karantæne for alt fodbold.

Brug piletasterne herunder hvis du vil videre til næste side