De fleste forbinder Premier League med prestige og tårnhøje lønninger. Men rent faktisk er der mange fodboldspillere, der får ondt i økonomien, når først fodboldstøvlerne er blevet lagt på hylden. Flere undersøgelser fra England har vist, at 40% af alle fodboldspillere ender med at erklære sig konkurs inden for de første fem år efter deres karrierestop. Dette er dog ikke et nyt fænomen, og netop derfor bringer vi her en liste over fem tidligere Premier League stjerner, der på trods af glorværdige karrierer, endte med at gå konkurs.

1: Lee Hendrie

Lee Hendrie blev i mange år anset for at være en af de største talenter i engelsk fodbold. Og selvom spilleren ikke endte med at spille for nogle de engelske topklubber som Manchester United og Arsenal, så skabte Lee Hendrie sig et navn, som en hårdtarbejdende og kampafgørende spiller i løbet af sin tid i traditionsklubber som Aston Villa og Stoke City. Men på trods af ugeløn på mere end 300.000 kroner i Aston Villa, så måtte spilleren erklære sig selv konkurs i år 2012 efter, at hans privatforbrug længe havde være ude af kontrol. Blandt andet havde han brugt store summer på store biler og huse som ofte krævede store udgifter til istandsættelser. Efter sigende havde Lee Hendrie på et tidspunkt faste udgifter til både garnere, vinduespudsere og husholdersker for over 100.000 kroner om måneden.

(Photo by Pete Norton/Getty Images)

(Photo by Pete Norton/Getty Images)

2: Keith Gillespie

En anden spiller der har haft en omtumlet tilværelse, siden han lagde fodboldstøvlerne på hylden, er den tidligere Manchester United kantspiller Keith Gillespie. Gillespie, der både nåede at optræde for Manchester United, Newcastle og Blackburn i 1990’erne, er i dag en fattig mand efter at have spillet og drukket hele sin formue op. Gillespie mener selv at have brugt over 70 millioner kroner på gambling i løbet af sin tid som fodboldspiller. På grund af sine økonomiske problemer har Gillespie af flere omgange valgt at forlænge sin karriere for at kunne betale sine regninger og derfor valgte han først at sige endegyldigt farvel til topfodbold i år 2013 – 20 år efter at han huserede på højre kanten for Manchester United. I 2012 udgav Gillespie desuden sin selvbiografi, hvor han ikke lagde skjul på sine mange problemer som professionel fodboldspiller.

  (Photo by Paul Gilham/Getty Images)

(Photo by Paul Gilham/Getty Images)

3: John Arne Riise

En tredje spiller der er kommet i økonomisk uføre, er norske John Arne Riise. Men i modsætning til de øvrige spillere på denne liste, så formåede Riise som den eneste at gå personligt konkurs inden hans professionelle karriere stoppede. John Arne Riise blev allerede erklæret personlig konkurs i 2007, imens han spillede for Liverpool FC og tjente knap en halv million kroner om ugen. I John Arne Riises tilfælde skyldes den dårlige økonomi en række fejlslagne investeringer, samt en langvarig retssag imod hans tidligere agent, som nordmanden beskyldte for bedrageri.

[Getty Images)

[Getty Images)

4: Allan Hudson

En fjerde spiller som har oplevet en dramatisk tilværelse efter han langt fodboldstøvlerne på hylden, er Allan Hudson. Navnet Allan Hudson lyder næppe bekendt for de fleste unge fodboldfans i dag, men i 1970’erme var han en af engelsk fodbolds største stjerner, da han tørnede ud for blandt andre Chelsea, som han hjalp med at vinde den europæiske Cup Winners Cup i 1973. Selvom lønningerne dengang ikke var på højde med hvad de er i dag, så var der ikke mange der havde troet, at en af ligaens største stjerner en dag vil være at finde på skolebænken efter, at hans karriere sluttede. Men sådan gik det ikke desto mindre for den engelske legende, der i mange år kæmpede en hård kamp mod både alkohol- og spilafhængighed. For at undgå at blive hjemløs måtte englænderne derfor tilbage på skolebænken, hvor han tog en række kurser, så han igen kunne varetage et job som manager.

5: Paul Gascoigne

Den femte og måske mest berømte spiller til at komme i økonomisk uføre, er den tidligere engelske landsholdsspiller og Evertonstjerne, Paul Gascoigne. Efter at have slået sit navn fast som en af verdens største talenter i begyndelsen af 1990’erne, begyndte det hurtigt at gå ned ad bakke for den engelske stjerne, der tidligt i karrieren måtte kæmpe en hård kamp mod både stoffer og et alkoholmisbrug, hvilket var tæt på at koste ham livet for et par år siden. Gascoignes vilde livsstil har også kostet ham dyrt, og ifølge det engelske skattevæsen, har den tidligere stjerne oparbejdet en akut gæld på over to millioner kroner til skattevæsnet. Et beløb som den tidligere topspiller ikke ser ud til at kunne betale inden for en nær fremtid.

Mandatory Credit: Stu  Forster/Allsport

Mandatory Credit: Stu Forster/Allsport