I slutningen af maj måned bragte fodboldspilleren.dk historien om FIFA Skandalen. Det omhandlede blandt andet en del anholdelser af højtstående personer indenfor FIFA’s kredse og en masse anklager om korruption. Der har siden onsdag sidste i maj været skrevet den ene historie efter den anden hos tusinde forskellige medier. Mange af disse artikler omhandler blandet FIFA’s fremtidige bedrifter. Selv om VM i kvinde fodbold venter lige om hjørnet, er det ikke denne, som har været i fokus.

Rusland og Qatar kan miste deres ret til at afholde VM! 

Alt efter hvordan den igangværende undersøgelse af FBI og  schweizisk politi udarter sig, så kan Rusland og Qatar miste deres ellers vunden ret til at afholde VM slutrunderne i 2018 og 2022.
Viser der sig, at være beviser for at Qatar og Rusland har vundet afstemningen på kun købte stemmer, så kan sejren bliver annulleret” siger Domenico Scala, leder af FIFA’s revisions udvalg.

Eftersigende har ‘U.S law enforcement body’ en person fra Qatar teamet som har aflagt vidneudsagn om medler fra hendes team som har givet 1,5 millioner dollars i bestikkelse til topmænd i FIFA for deres stemme til Qatar som værter til VM. Alle de involverede benægter sig selvfølgelig skyldig og nægter at udtaler sig om sagen.

Sepp Blatter fik bestikkelse for VM i Sydafrika!

Den tidligere FIFA Præsident Joseph “Sepp” Blatter har også sin kamp at skulle kæmpe i den nuværende sag. Sundaytimes bragte for nylig en ny vinkel på den tidligere præsidents deltagelse i alt korruptionen. Der skulle eftersigende være en e-mail der sætter Sepp Blatter i forbindelse med en bestikkelse sum på intet mindre en 10 millioner dollars, som Sydafrika skulle have betalt ham, for at sikre verdensmesterskaberne tilbage i 2010. E-mailen skulle være sendt tilbage i 2007 af den daværende genereal sekretær, Jerome Valcke, som sendte en e-mail til til Sydafrikas regering, hvori han opkrævede pengene. I e-mailen bliver grundelse linket til en diskussion med Sepp Blatter. Pengene blev den gang øremærket økonomisk støtte til fodbold projekter i Afrika.