December kan blive en skelsættende måned for Real Madrids sæson. Denne måned indeholder fem kampe, som realistisk set alle kan betegnes som finaler, idet klubben har mulighed for at spille om en titel i den sidste måned af kalenderåret.

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Los Blancos har ikke fået den bedste start på sæsonen indtil videre; Barcelona fører i øjeblikket ligaen med otte point ned til de forsvarende mestre, men missionen om et mesterskab i denne sæson er ikke umulig.

af: Emil Plovgaard

Det kræver dog, at noget af uheldet vender og bliver en fordel for madrilenerne, og december tilbyder en unik chance for Zinedine Zidanes tropper til at vende sæsonen på hovedet.

December byder på tre La Liga-kampe og to kampe under klub-VM i Abu Dhabi, forudsat, at de spanske giganter når frem til finalen i turneringen.

Athletic Bilbao er de første modstandere i december måned. De venter i morgen, lørdag, på Estadio San Mames, og der vil være et kolossalt lydniveau for at lægge pres på de forsvarende mestre.

Historien er ikke til fordel for Real Madrid på dette stadion. I de seneste fire besøg er det blot blevet til syv point ud af 12 mulige.

Efter Bilbao-opgøret, venter Borussia Dortmund, som ankommer til den spanske hovedstad, men Los Blancos er allerede kvalificeret og kan ikke vinde gruppen, så kampen betyder i det hele taget ikke ret meget.

Heldigvis, for den franske træner, muliggør denne situation, at han kan tillade sig at spare et par af nøglespillerne. Sevilla gæster nemlig Estadio Santiago Bernabeu få dage senere.

Revanche vil være i hovedet på Madrid-spillerne, eftersom andaluserne gjorde det af med klubbens ubesejrede stime på 40 kampe i træk uden et nederlag. Det gjorde de med en 2-1 sejr i 2016/17-sæsonen.

Finalen ved Klub-VM finder sted den 16. december, og hvis ikke Los Blancos løfter dette trofæ, er der sket noget ret så usædvanligt, må man formode.

Logistisk set er turneringen i Abu Dhabi et mareridt for Zidane og resten af staben, omend den kan ryste truppen sammen og styrke sammenholdet iblandt spillerne.

Bare én uge efter finalen, kommer den største kamp i sæsonen – Barcelona venter på hjemmebane, og der er absolut ikke plads til fejl her. Det er underforstået, at madrilenerne skal vinde to gange over Blaugrana, før titlen er hjemme. Sådan er det altid.

Sejre imod disse tre hold kan være med til at opbygge momentum i Madrid – noget, som er af den allerhøjeste vigtighed forud for en vinterpause, hvor klubben kan forstærke truppen betydeligt.

VM: 5 ting du SKAL vide inden lodtrækningen i dag