Fodbold kan være en dyr sportsgren som forældre. Der skal købes nye fodbolstøvler, men derudover er det også nødvendigt med benskinner, fodbold, fodboldtøj. Man skal samtidig tage hensyn til den store værdi der ligger i at bruge sin tid en hel søndag på at køre frem og tilbage fra en kamp. I denne artikel kan du læse om gode råd til, hvordan man opnår større råderum i økonomien.

Overblik

Først og fremmest er det vigtigt at skabe sig et overblik over indtægter og udgifter. Dette gøres nemmest ved at gå på sin netbank og udskrive kontoudtog fra de seneste 3-6 måneder. Dernæst gennemgås kontoudtogene og alle udgifter opdeles i kategorier, såsom husleje, forsikring, diverse, mad, bil osv. Denne proces kan godt tage noget tid, men i sidste ende skabes et helt unikt overblik, der er et ideelt grundlag for at se, hvor der kan spares penge.

Besparelser

Med udgangspunkt i det overblik som du tidligere har dannet, bør du gennemgå de forskellige kategorier og undersøge om der bruges for mange penge. Ofte vil udgifterne i nogle kategorier være langt højere end du regnede med – særligt diverse posten er høj for mange. Derudover betalere danskere ofte for meget for diverse udgiftsposter, såsom telefoni og bredbånd, a-kasse, forsikring og lån. Klik her for at se en liste over sparetips..

Alle de steder, hvor du ønsker at spare bør vurderes ud fra, hvor stor glæde den enkelte udgift skaber for dig. Hvis det gør dig glad at købe et kop kaffe på vej til arbejde hver dag og det er denne, som holder dig kørende resten af dagen, er det selvfølgelig ikke her, hvor du skal sætte ind. Vi er med andre ord på jagt efter udgifter som du ikke var opmærksom på, at du havde. Udgifterne der uden større besvære vil kunne ignoreres fremadrettet.

 

Budget

Når du har gennemgået alle dine kontoudtog og identificeret alle ubehagelige overraskelser, er det tid til at lægge et budget, der skal være din fremadrettede vejledning i din økonomi. For at kunne følge budgettet, er det vigtigt, at der bruges tid på at lave det præcist og realistisk. Hvis dette ikke er tilfældet, er det let at komme til at ignorere og komme tilbage i gamle dårlige udgifts-vaner.

Hvis du har svært ved at lægge budget og generelt styre din økonomi, er det en god ide at spørge om hjælp blandt venner og bekendte. Selvom det muligvis kan være ydmygende at indrømme, at man er havnet i økonomiske vanskeligheder, kan det være fint at få hjælp til at skabe et overblik og lægge budget på korrekt vist. Fodbold er dog næppe den sportsgren, som vælter økonomien, men kan sammen med mange andre mindre udgifter gør sådan, at man ikke altid har råd til de ting som man drømmer om.