Romelu Lukaku

Syv kampe, syv mål 

(Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Lukaku er hvad man kalder en vaskeægte boksspiller. Han udnytter sin enorme fysik til at være dominerede i luftspillet og i modstanderens straffesparksfelt og som træner Jose Mourinho udtalte sidste uge, så er det logisk, at han kommer til at score flere mål for United end sine tidligere klubber, WBA og Everton. Det er en forudsigelse, der formentligt kommer til at holde stik.

Han er den angriber på listen, der har scoret sin mål på tætteste hold, altså tættest på målstregen, hvilket bevidner om en evne til at placere sig rigtigt og en veludviklet målnæse.

Harry Kane

Syv kampe, seks mål 

Omvendt er den engelske landsholdsangriber Harry Kane, der scorer sine mål længst væk fra målstregen. Kane er den legesyge lillebror, der simpelthen bare skyder på mål hver gang, han får bolden. Assisteret af danske Christian Eriksen er Kane kandidat til at vinde topscorer-titlen i denne sæson og taktikken er altså bare at skyde på mål.

Han indtil videre i denne sæson skudt på mål 30 gange – og scoret på seks af dem. Hans lave mål-per-skud-ratio er ikke noget, der generer ham – det eneste, der betyder noget, at hvor mange mål der kommer til at stå ved siden af hans navn, når sæsonen er færdig.