66 % af fodboldbladet Goal’s læsere mener at der er en person som har sørget for at Barcelona er blevet så spændende en klub som de er. Længere nede i artiklen kan du læse om en samtale mellem Messi og Guardiola, hvor de planlægger taktik frem mod kampen imod Real Madrid tilbage i 2009.

Af Lasse D. Drescher

Goal har for nyligt foretaget en undersøgelse, med hjælp fra deres trofaste læsere. Goal spurgte læserne om Pep Guardiola gjorde FC Barcelona til et mere spændende hold. 66 procent af Goals trofaste læsere mener at Guardiola har gjort Barcelona til en mere spændende klub.

Samtidig mener mange af Goals læsere at Guardiola skabte det bedste Barcelona-hold nogensinde i løbet af hans Barca-tid.

Pep Guardiola vandt næsten alle titler i hans tid hos FC Barcelona. Pep nåede at hive 14 titler af 19 mulige hjem til den catalanske klub. Den bedste sæson for Guardiola og Barcelona-truppen har uden tvivl været i 2009, hvor den spanske storklub hev hele seks titler hjem.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Det var også Pep Guardiola som tilbage i 2009 brugte Messi som den falske 9’er på Santiago Bernabeu i kampen mod Real Madrid.

Marti Perarnau fortæller i en bog omhandlende Pep Guardiola, hvordan Pep fortalte Messi at han skulle spille den falske 9’er-rolle:

“Leo, det er Pep. Jeg har fundet ud af noget vigtigt, noget meget vigtigt. Hvorfor kommer du ikke forbi, nu. I morgen når vi møder Madrid, vil jeg have dig til at starte på kanten som du plejer. Men på det præcise tidspunkt hvor jeg giver dig et tegn, skal du gå fra kanten og ind på positionen som jeg lige viste dig. Det minut hvor Xavi eller Andrés får bolden frem til dig, igennem kæderne skal du gå direkte mod Casillias’ mål.”

Nogle husker måske situationen, men de instiruktioner som bliver givet ender ud i at Lionel Messi scorer og sikre FC Barcelona sejren i slutningen af kampen mod Real Madrid.

Læs også: Klubejere som slet ikke kan finde ud af at drive en fodboldklub