Lad os bare være ærlige – Hverdagen kan være stressende. Det er de færreste, der har tid og overskud til at stå over kødgryderne hver dag. Hvis du kan nikke genkendende til dette, er der heldigvis godt nyt. Måltidskasserne er nemlig kommet for at blive.

Måltidskasser er ikke alene tidsbesparende. Du har også mulighed for at tilpasse din diet til specifikke krav, ønsker og behov, præcis som hvis du stod i supermarkedet. Med måltidskasser har andre gjort det tunge tænkearbejde for dig. De har også udvalgt lækre, friske og sunde råvarer til dig.

Hvordan fungerer en måltidskasse?

Måltidskasser er færdige løsninger, hvor friske råvarer bliver leveret lige til din hoveddør på en dag, du selv vælger. Det bliver ikke nemmere. Måden maden leveres på, afhænger af den udbyder, du vælger. Nogle leverer råvarerne hele, mens andre har portionsopdelt dem og eksempelvis snittet grøntsagerne for dig. Enkelte udbydere har også allerede tilberedt maden til dig. Du skal bare opvarme den. Det gør det nemt at tage maden med på farten, hvis du har exceptionelt travlt.

I måltidskassen kommer der også de opskrifter, du skal bruge, når du selv skal tilberede dit måltid. Du skal bare pakke varerne ud og følge trinnene. Så har du lækker mad på rekordtid. Denne metode er også fordelagtig, hvis du kan lide at eksperimentere og tilpasse dine måltider.

Mange måltidskasser kører over abonnement. Det betyder, at du fast får leveret friske råvarer i et interval, du bestemmer. Andre udbydere tilbyder, at du kan prøve en enkelt kasse eller bestille efter behov.

Hvis ikke du ønsker en færdig madplan, findes der også kasser udelukkende med frugt, med grøntsager, med kød eller med fisk. Nogle udbydere tilbyder også festkasser, hvor du finder mad af exceptionel god kvalitet. Find din måltidskasse her. Her finder du også gode rabatter og koder, du kan bruge, til din første ordre.

Hvilke måltidskasser kan jeg vælge?

Er du til fisk, low carb eller god gammeldags dansk mad? Der findes en måltidskasse til de fleste. Markedet af udbydere er efterhånden stort. Dyrker du meget sport, som fodbold, har du med sikkerhed andre ernæringskrav end et familiemedlem, der ikke gør. Mange måltidskasser tilbyder individuel tilpasning, så du får den energi, du har brug for.

Du kan blandt andet få kasser til dig som:

  • Spiser vegetarisk eller vegansk.
  • Spiser stenalderkost.
  • Kun vil have økologi i køleskabet.
  • Gerne vil spise mere fisk.
  • Helst spiser kaloriefattigt.
  • Elsker traditionelle retter.

Det kan også være, at du endnu ikke har besluttet dig for, hvilken type af mad, du gerne vil spise. Det store udvalg bugner blandt andet af 100% økologiske varer, lokale råvarer, mad der allerede er tilberedt og blot skal opvarmes samt meget mere. Der findes måltidskasser til enhver smag.

Hvorfor vælge en måltidskasse?

Den mest oplagt årsag til at vælge at bruge måltidskasser, er selvfølgelig for at spare tid. Det giver dig mere tid til det eller dem, du holder af: At dyrke din sport, at bruge tid med din familie eller at få styr på hverdagens andre gøremål.

Det gør det også nemmere at spise sundt. Når overskuddet er lavt, er vi mere tilbøjelige til at falde i hurtige, usunde løsninger.

En anden god grund er selvfølgelig, at du altid får friske råvarer udvalgt til netop din livsstil. Det er en god måde at prøve nye madvarer af på, som du ellers ikke var faldet over i supermarkedet. Hvem ved, om det måske fører til en ny yndlingsret?

Måltidskasser udvider også dine kompetencer i køkkenet. Opskrifterne byder nemlig på nye teknikker og tilberedningsmetoder, du let kan overføre til dine andre retter. I måltidskasserne finder du også inspiration til, hvordan du selv kan sammensætte nye måltider.

Du behøver ikke at få en måltidskasse med mad til hver dag. Nogle udbydere tilbyder eksempelvis to eller fire ugentlige dage. Du vælger også selv hvor mange mennesker, du vil have mad til, så du undgår unødvendigt madspild.