Tyske Jurgen Klopp har siden sit skifte til Liverpool som manager taget englænderne videre til et nyt niveau. I denne sæson har holdet på Anfield vundet samtlige kampe indtil videre, og tyskerens mandskab ligner en seriøs titelbejler.

Af Anders Lang Jensen

Men på transfersiden har Klopp ikke udnyttet sin fortid hos Dortmund voldsomt. Der er ikke handlet spillere til klubben fra managerens tidligere klub Dortmund, men måske det kunne være en mulighed i situationen her.

Det spiller ikke for Mario Götze hos Dortmund i øjeblikket, men Jürgen Klopp er måske manden, der kan bringe den tyske playmakers karriere tilbage på rette spor.

Mario Götzes karriere er ikke gået den rigtige retning de seneste par år. Efter tre middelmådige sæsoner for Bayern München med begrænset spilletid, vendte tyskeren tilbage til klubben, hvor han første gang slog sit navn fast – Borussia Dortmund.

 

Desværre er han sidenhen røget ind og ud af startopstillingen, og hans tidligere Dortmund-holdkammerat, Kevin Grosskreutz, mener, det er på tide, at Götze forsøger at genstarte sin karriere andetsteds – foretrukkent for Liverpool og Jürgen Klopp.

”Jeg er meget ked af det på Mario Götzes vegne i øjeblikket, for der bliver skrevet meget om ham i medierne hver dag – og kun om ham, selvom hele Dortmund-holdet spiller dårligt”, siger Grosskreutz til Sky Sports Germany.

”Måske ville det være godt for ham at rejse til England, finde lidt fred og bringe sin karriere tilbage på rette spor. Klopp kender ham godt, og han ville passe fint ind hos Liverpool”, fortæller Grosskreutz.

Götze spillede i hvert fald noget af sin bedste fodbold under Klopp i Dortmund, men spørgsmålet er, om han nogensinde kan genfinde samme form som dengang. Götze lider af mange skader forårsaget af en sjælden form for stofskiftesygdom, hvilket bestemt ikke har haft nogen positiv indflydelse på tyskerens karriere.