Pep Guardiola fortæller hvorfor Atletico Madrid er så gode som de er.

Af Lasse D. Drescher

Pep Guardiola ved godt at mange vil mene at han ikke har været god nok, medmindre at han skaffer Bayern München et Champions League-trofæ i år. Guardiola rejser til England næste sæson, for at være træner i Manchester City.

Diego Simeone har ændret hele atmosfæren på Estadio Vicente Calderón (Photo by VI Images via Getty Images)

Diego Simeone har ændret hele atmosfæren på Estadio Vicente Calderón (Photo by VI Images via Getty Images)

Guardiolas mandskab møder onsdag aften Atletico Madrid, på Estadio Vicente Calderón. Alle ved at Atletico Madrid er en svær modstander, og specielt på Vicente Calderón.

Måden Diego Simeone gør sine spillere klar til kamp, er fantastisk. Vicente Calderón har en helt speciel atmosfære, og det skyldes Simeones måde at være på.

Pep Guardiola udtaler følgende til Skysports:

“På tre år har vi været i tre semifinaler, og jeg ved godt at hvis ikke vi vinder Champions League-trofæet i år, vil mange mene jeg ikke har gjort mit arbejde godt nok. Jeg har lært så meget her i Bayern, og i Tyskland generelt. Jeg tror selv jeg er blevet en bedre træner, og en mere rolig person.

Det er fem år siden jeg sidst spillede imod Atletico. Men jeg har selvfølgelig set på statistikkerne og fulgt med i nyhederne, og de forsvarer godt. Det vigtige er også at huske, at de spiller jo ikke kun defensivt, de går også offensivt og det er derfor det fungerer så godt.

Organiseringen i Atletico er fantastisk, og strukturen i defensiven ligeså. Deres kontra-angreb er gode og hurtige. Jeg kan ikke sige andet end at det bliver en fantastisk kamp.”

Læs også: Hvem slipper gennem Guardiolas nåleøje?