Det er blevet utroligt populært at ligge videoer på nettet af sig selv, som laver vilde fodbold tricks! Derfor har vi skrevet denne guide til, hvordan du hurtigt og let kommer i gang, og hvad du skal bruge, men først lidt om, hvad man ser og hvilken type videoer der er derude nu.

Der findes rigtig mange forskellige slags fodbold videoer derude, og lur mig om du ikke har set en enkelt eller to af dem. Der er de helt klassiske som ikke vare meget mere end 20-30 sekunder, hvor man bare ser 1-2 tricks eller skud på mål. Det er typisk videoer, som bare bliver smidt på Facebook for at dele med sine venner.

Der findes også de lidt længere videoer, som der er lagt en del mere arbejde i. De vare typisk i mellem 2 og 10 minutter, og indeholder nogen flere klips med både tricks, finter og skud på mål. Der er typisk brugt en del tid på at redigere disse film samt, at finde en passende stykke musik at lægge under. Blandt nogle af de helt store på Youtube kan der nævnes en som gør det særlig godt, Joltter. Joltter er en finsk gut, som lægger videoer på nettet af nogle af hans vilde skud, samt anmeldelser af fodboldstøvler og andet udstyr. Han har klaret det så godt, at han nu laver videoer for den populære fodboldshop Unisport, hvor han blandt andet har lavet serien “Joltter in Brazil”, hvor man følger ham til VM i Brasilien.

Nu til det mere tekniske, som egentlig ikke er så teknisk igen. Mange tror at det kræver et kamera til flere tusinde kroner, at komme i gang, men det gør det på ingen måde. Du kan snildt komme i gang med at lave fodboldvideoer blot, med din mobiltelefon til at optage, samt din computer til redigering.

I takt med du bliver bedre og måske mere populær, kan du altid gå ud og investere i noget lidt bedre udstyr, og eventuelt lave din helt egen hjemmeside, hvor du blogger om fodbold. For at lave din egen hjemmeside skal du ganske enkelt bare bruge et webhotel og et domænenavn, også er du i gang! – Når du er i gang med din hjemmeside kan du også tillade dig, at søge efter sponsorater, hos nogle forskellige fodbold og sports hjemmesider. De sponsorer tit udstyr som du kan anmelde på din side, og i dine videoer.

Nu er der egentlig ikke så meget mere at sige – Bind støvlerne, spark til nogle bolde, og lav nogle fede tricks! Når du har optagelserne i hus er det tid til, at redigere dem! Det kan uden problemer gøres i det standardprogram, som følger med de fleste computere.