Den 27-årige angriber, Bojan Krkic, der i løbet af sin tid hos FC Barcelona, scorede over 900 mål for Barcelonas ungdomshold, og som blev udråbt som den næste Messi, fortæller i et stort interview med The Guardian om, hvordan livet i den catalanske fodboldklub var for ham. En tid fyldt med hemmeligheder, heriblandt en sygdom, som kan ramme alle.

af: Emil Plovgaard

Foto: Jasper Juinen/Getty Images

– Som 17-årig ændrede mit liv sig. Jeg kom til U-17 VM i juli, og ingen kendte mig dengang. Da turneringen var færdig, kunne jeg ikke engang gå ned ad strøget. Få dage senere, fik jeg debut i La Liga. Tre eller fire dage efter det, spillede jeg i Champions League. Så scorede jeg mod Villarreal, og så blev jeg udtaget til det spanske landshold.

– Der er en masse ting, som folk ikke kender til. Jeg var ikke med til EM i 2008 på grund af angst. Det blev meldt ud, at jeg var taget på ferie.

– Angst påvirker alle, den rammer, forskelligt. Jeg talte med en, som fortalte, at det føltes som om, hans hjerte slog 1.000 gange i minuttet. For mig betød angsten, at jeg følte mig sløv og syg, konstant. 24 timer om dagen.

– Kort før kampen mod Frankrig, som skulle have været min debut, havde jeg det fint. Men lige så snart jeg trådte ind i omklædningsrummet blev jeg overrumplet af sløvhed og et panikanfald. Jeg blev lagt på fysioterapeutens bænk.

– Alle hos fodboldforbundet sendte mig beskeder hver uge, for at spørge, hvordan jeg havde det. Dagen før landsholdstruppen blev udtaget, ringede de, og sagde: ‘Bojan, vi udtager dig’. Jeg sad i bilen på vej til træning. Jeg sagde: ‘Det gør ondt at fortælle det her, men jeg kan ikke.’ Jeg tog til Camp Nou, og Carles Puyol var der. Han sagde: ‘Bojan, jeg vil være ved din side hele vejen.’ Jeg sagde: ‘Puyi, jeg kan ikke. Jeg er i behandling. Jeg er på kanten lige nu.’

Rygterne har længe svirret: Nu udtaler Liverpool-emne sig for første gang

– Den næste dag så jeg en overskrift, hvor der stod: ‘Spanien udtager Bojan, og Bojan siger nej.’

– Den overskrift har virkelig ramt mig. De fik det til at lyde som om, at jeg var ligeglad. Jeg husker, da jeg var i Murcia, og folk begyndte at fornærme mig. De kender ikke årsagen. De tror bare, at jeg ikke har lyst til at spille.

– Jeg elsker fodbold, og ingen kan nogensinde tage den kærlighed fra mig. Jeg er stolt af min karriere, stolt af, hvad jeg har oplevet, og selv om der er hårde øjeblikket, herunder dette år, så bliver du nødt til at være stærk.

– Jeg vil altid elske fodbold. Altid. Jeg er stadig ung, afslutter Bojan.

I øjeblikket er Bojan Krkic på kontrakt hos Stoke City. I denne sæson har han dog været udlejet til Alavés i La Liga.

Fra 2007 til 2011 tørnede han ud for FC Barcelonas førstehold. Her blev det til 26 mål i 104 kampe.