Uli Hoeness er ikke tilfreds med Özil. Mesut Özil havde vist ikke den bedste VM-slutrunde. Dette hænger nok også sammen med det tyske landshold, der i den grad underpræsterede. Arsenal-spilleren var altså ikke tæt på den spiller, der har gjort ham til verdensberømt fodboldspiller i de seneste mange år. Men netop i løbet af de sidste par år, der har karrieren gået ned ad for offensiv-spilleren. Det mener præsidenten for Bundesliga-klubben Bayern München i hvert fald.

Han hedder Uli Hoeness og mener, at Özil har været ‘lort i mange år’. Det skriver det engelske medie Goal.com. Han velkommer derudover også, at Özil har valgt at trække sig tilbage for alt landsholdsfodbold i fremtiden. Det er det rigtige træk for begge parter mener Uli Hoeness med andre ord.

Kritikken af den 29-årige Mesut Özil er nok også præget af en anden ting. Kort før slutrunden optrådte han nemlig med et billede af den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan. Dette gjorde han sammen med sin tyske landsholdskammerat Ilkay Gündogan, der til daglig spiller for Manchester City i Premier League. De modtog stor kritik og negative kommentarer, da billedet blev kend af offentligtheden, fordi Erdogan er en meget kontroversiel leder. Og fordi han af mange europæiske lande ikke anerkendes som en mand af det tyrkiske folk. Han har blandt andet flere gange været anklaget for svindel ved præsidentvalg.

Naby Keita havde tilbud fra Barcelona og Bayern: Derfor valgte han Liverpool

Det taget i betragtning mener Uli Hoeness altså ikke, at Özil hører hjemme på de tyske landshold. Özil er ligesom Gündogan tystyrker. Det vil sige at de er født og opvokset i Tyskland, men de har med forældre eller bedsteforældrene en stærk tilknytning til Tyrkiet.

Hoeness siger at han er lort!

Özil, der tidligere har spillet i Bundesligaen for Werder Bremen mener, at han er blevet gjort til syndebuk for Tysklands dårlige præstation ved VM. Det er Uli Hoeness dog ikke helt enig i. Bayern München-præsidenten siger følgende om Özils situation:

“Jeg er glad for at han er væk. Han har været lort i årevis. Den sidste gang han vandt en tackling var før 2014 VM-slutrunden. Og nu er ham og hans dårlige præstationer ude af billedet. Jeg er glad. ”