Den offensive midtbanespiller, Mesut Özil, spillede langt fra op til sit normale niveau for Tyskland under sommerens VM-slutrunde i Rusland. Han floppede fælt ifølge flere medier og han har siden været udsat for stor kritik for fans, såvel som eksperter og kommentatorer. Men hvad er egentligt årsagen til disse dårlige præstationer fra den tysk-tyrkiske landsholdspiller? Mesut Özils tidligere træner i Arsenal, Arsene Wenger, giver os svaret.

Arsene Wenger der for omkring en måned siden annoncerede, at han ikke længere ville være at finde i trænersæddet i Arsenal efter 22 år, afslører, at han overhovedet ikke kunne kende Mesut Özil under sommerens slutrunde. Han siger, ifølge det engelske medie Goal.com, at det ikke var den Mesut Özil han var vant til at se på banen.

Wenger siger:

“Jeg kender Mesut Özil godt, han er en fantastisk fodboldspiller, men ham og Gündogan har lidt under dette VM og det betaler de prisen for nu. Han er stadig en fantastisk fodboldspiller.”

Middelmådighed, desperation og fortvivelse

Spørgsmålet er om Wenger i virkeligheden mener det han siger. Har Özil mistet den klasse der har gjort ham berygtet i  hele fodboldeuropa? Han er assistskonge og regnes som en af de aller bedste til at slå de afgørende afleveringer. Sidste sæson var ikke prangende for ham. Sammen med resten af Arsenal-holdet skuffede han fælt. Spillet på banen for landsholdet har heller ikke været for godt. Er han ikke i virkeligheden ved at blive middelmådig som resten af Arsenal-mandskabet?

Journalist: Derfor ville United ikke hente Özil i vinter

Der er noget, der tyder på. Dårlige præstationer og klynk når han modtager kritik har været scenariet for ham. Hans far har udtalt, at han skal stoppe på landsholdet, på grund af deres ‘hate’ mod ham. Det peger i en retning af en nedadgående stime for ham – desperation og fortvivlelse når man langer ud efter sine kritikere på den måde…

Hvad er din holdning?