Adidas har afsløret den nye bold til Europamesterskaberne i Frankrig i 2016. Den er blevet navngivet “Beau Jeu”, som på fransk betyder “Smukt Spil”.

Det er den tidligere Real Madrid-spiller, Zinedine Zidane, som torsdag har offentliggjort den nye EM-bold på sin egen Instagram-profil.

Efterfølgende fulgte en pressemeddelelse fra UEFAs side så:

” Vi har været igennem en udvikling, der har været i over 18 måneder, og vi har forsøgt os med at få de bedste detaljer fra Brazuca-bolden (Den bold, der blev spillet med til VM i Brasilien i 2014), og vi har tilføjet et fransk touch over bolden.”

Forbedring så som strukturoverfladen, tilføjer forbedringer som bedre greb på bolden,
De forskellige landshold, der har kvalificeret sig til EM i Frankrig,  får lov til at spille med bolden fra slutningen af november, så holdene kan vænne sig til bolden.

Gareth Bale, som deltager i sin første kvalifikation med Wales, udtaler følgende om bolden:

” Jeg har allerede testet “Beau Jeu” med forskellige prøvelser af langskud, afleveringer og under højt tempo. Jeg synes, den er helt fantastisk. Det er en af de bedste bolde, som Adidas nogen sinde har lavet, og jeg kan slet ikke vente, til at EM 2016 bliver skudt i gang.”

Gengangere

Det er ikke første gang at Frankrig er værtsnation for en stor fodboldturnering. Ud over Europamesterskaberne næste år, har Frankrig også afholdt VM i 1998, EM i 1984, EM i 1960 og sidst, men ikke mindst, VM i 1938.

De regerende EM-mestre fra Spanien, blev det første hold i hele historien, til at genvinde turneringen. I 2012 vandt man i finalen med 4-0 over Italien, hvilket er den største finalesejr i EM-historien.

Tyskland er det mest succesrige hold ved EM med i alt 8 medaljer igennem tiderne, med 3 guldmedaljer, 3 sølvmedaljer og 2 bronzemedaljer.

Zidane
(Dette er et billede af bolden, Beau Jeu, den officielle kampbold til EM 2016.)