Et hjertestop kunne søndag eftermiddag have ført til et dødsfald på Vejle Stadion. Men på grund af frivillige, bolddrenge og kontrollører, der alle handlede med rette sind, fik en 58-årig Vejle-tilhænger livet tilbage igen.

(Photo by Lars Ronbog/FrontzoneSport via Getty Images)

af: Emil Plovgaard

Det stod ellers ikke skrevet i kapitlerne, at den smukke søndag på Vejle Stadion skulle udvikle sig så dramatisk, som den gjorde. Få minutter før kampstart fik en trofast tilskuer af Vejle Boldklub hjertestop.

Men heldigvis skulle livet ikke ende denne smukke dag for den 58-årige Jesper, der ser alle Vejle Boldklubs hjemmekampe. Beundringsværdigt gik frivillige fra en af kioskerne på stadion straks i gang med at udøve hjertemassage. Hjælpsomhed er et godt ord at sætte på de hænder, der afværgede en tragisk hændelse.

En tilskuer fik bedt en bolddreng om at hente klubbens læge, mens Vejle Boldklubs vagter gik i gang med at sørge for, at ambulancen havde nemt ved at komme både ind og ud af stadion.

LÆS OGSÅ: Officielt: Monaco sælger Mbappé til europæisk storklub

Vejle Boldklubs læge, Rasmus Reinholdt Sørensen, fortæller følgende til klubbens hjemmeside:

– Kort før kampstart løber en bolddreng mod min plads ved spillerboksen og jeg kan se der står en gruppe tilskuere og vinker alt hvad de kan. Jeg sætter i fart og løber over banen. Ved min ankomst kan jeg se, at der allerede arbejdes på manden, og jeg får de omkringværende til at rekvirere en ambulance og hente klubbens hjertestarter som er placeret ved omklædningsrummet.

Da hjertestarten kommer til stedet under tribunen er manden død, men der gives tre stød, og så kommer der liv i manden. Få sekunder efter er både ambulance og lægebil på plads på stadion, og kan på grund af vagternes solide arbejde uhindret komme frem til stedet.

Hovedparten af de 2500 fremmødte havde ingen anelse om, at den vigtigste kamp denne søndag blev kæmpet udenfor tribunen, og ligesom på banen, endte det med en sejr.

Den 58-årige Jesper, som har sæsonkort til Vejle Stadion, udtaler fra sygesengen i Odense:

– Jeg er dybt taknemlig over den førstehjælp som jeg modtog med det samme. Der er ingen tvivl om, at den har reddet mit liv. Det har været en alvorlig forskrækkelse. Jeg vil gerne, af hjertet, takke alle dem som var med til at sikre, at mit liv ikke endte i dag. Vejle Boldklub har altid betydet meget for mig, men efter dagen i dag er der vel i virkeligheden ikke ord som kan beskrive hvordan jeg har det med klubben og folkene i og omkring den.

Efterfølgende har Vejle Boldklub besluttet sig for at anskaffe endnu en hjertestarter, således der nu er to af slagsen tilgængelige – én på hver hovedtribune.

LÆS OGSÅ: Bekræftet: Milan fortsætter sommerens indkøb og henter Real Madrids vidunderdreng