Premier League står på hæld. Sæsonen skal til at starte og det bliver enormt spændende at se, hvilke klubber der har handlet bedst på transfermarkedet. Flere klubber har været fremme med pengepunge i håbet om at forstærke deres trup for at forbedre sidste sæsons resultater. Nogen har også solgt nogen spillere for at gøre plads til andre. Om det har været den rigtige beslutning kan vi begynde at vurdere når sæsonen sparkes igang i weekenden.

Så mens vi venter på kick off, så tager vi et tilbageblik i Premier Leagues historie. Denne gang står den på de bedste afrikanske spillere i den bedste engelske række nogensinde. Der har været masser af gennem tiden, men nogen har sat et større aftryk end andre og det er dem vi vil forsøge at hylde i denne artikel.

Riyad Mahrez

Riyad Mahrez kunne været et bud på en af de bedste afrikanske spillere nogensinde. Han blev Premier Leagues bedste spiller i den sæson, hvor Leicester City vandt mesterskabet og nu er han netop blev solgt til de forsvarende Premier League-mestre, Manchester City. Han er frygtindgydende med sin venstreben på højrekanten og kan med sine driblinger og hurtige fødder sætte selv den bedste forsvarsspiller af. Han har ikke helt bevist sit værd på aller største internationale niveau, men det får han chancen for i den kommende sæson, hvor han som sagt skal tørne ud med City. Han den algeriske landsholdsspiller tilspille sig en plads på holdet og fx slå David Silva, Leroy Sane eller Raheem Sterling af holdet, så har han virkelig gjort det godt. Og kunne i fremtiden sagtens være en kandidat til den bedste afrikanske spiller nogensinde.

(Photo by Steve Bardens/Getty Images)

Michael Essien

Michael Essien er en af de spillere på listen, der er lidt ældre. Dog ikke ældre end at vi stadig kan huske ham og hans flotte præstationer i Chelsea-trøjen. Den ghanesiske fodboldspiller var en del af The Blues fra 2005 til 2014. Han kom til, klubben som 23-årige fra Lyon, og var uprøvet uerfaren og blev ikke betragtet som et af de fremtrædne midtbanetalenter i Europa på det tidspunkt. Men han udviklede sig til at blive en af verdens bedste på sin position. I den årrække, hvor han var bedst, omkring slutningen af 00’erne dominerende han midtbanen og blev af mange betragtet som den bedste defensive midtbanespiller i verden.

AFP PHOTO/CARL DE SOUZA

Han vandt flere trofæer med Chelsea, blandt andet et engelske mesterskab, Champions League og flere pokaltitler. Essiens styrke lå i at bryde bolden og læse spillet. Han var en oprydder foran firebackkæden og tacklede sine modstandere bedre end de fleste forsvarsspillere i ligaen.

Af mange Chelsea-fans betragtes ham som en af klubbens egne, blandt andet på grund af sin loyalitet gennem hans tid i Chelsea. Real Madrid og Barcelona prøvede nemlig flere gange at kapre ham, men ifølge flere medier var det Essien selv, der sagde nej.

Kolo Toure

Kolo Toure er efterhånden blev 37 år og han lagde støvlerne på hylden sidste sommer. Men inden da havde han nå at nyde en glorværdig karriere i Premier League med mange titler og gode præstationer. Han blev hentet til Arsenal i 2002 af Arsene Wenger, der havde set ham i den i Elfbenskysten tørnede ud for barndomsklubben. Han startede faktisk som midtbanespiller, men blev hurtigt omskolet af Wenger til midtstopper og der fra tog hans karriere fart. I London-klubben vandt han som en betydningsfuld del af midterforsvaret Premier League i 2004, FA Cuppeni 2003 og 2005 og så var han med til at nå Champions League-finalen i 2006. Han spillede i alt 326 kampe for Arsenal og var ved flere lejligheder anfører.

Herefter købte Manchester City ham for de mange oliemilloner, som klubben ejer havde og siden blev han også Liverpool-spiller i et par sæsoner. Han storhed tid var dog med Arsenal i midten af 00’erne, hvor mange betragtede Arsenal som et af verdens bedste mandskaber.

I mellemtiden var han en vigtig del af det ivorianske landshold, som han inden pensionen nåede at repræsentere hele 120 gange.

Brug piletasterne herunder hvis du vil videre til næste side – og læse om mange flere afrikanske Premier League-spillere