Yaya Toure

Kolos bror Yaya Toure er par år yngre og måske endnu bedre og har vundet endnu mere. Hans karriere tog fart da han i 2007 blev købt af Barcelona efter en enkelt god sæson som midtbanespiller i Monaco. I Barca, som klubben også kaldes, vandt han alt hvad der var at vinde og i jagten på flere trofæer (og ikke mindst penge) valgte han at tilslutte sig Manchester City-projekt i 2010. Året efter hans bror havde skrevet under på en kontrakt med dem.

. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

At Manchester City er hvor de er i dag, kan man blandt andet takke Yaya Toure for. Han var stort set med fra starten og sluttede ført i klubben denne sommer. Otte sæsoner, et hav af titler og masser af flotte mål, assists og præstationer. Han var styrmanden på Citys midtbane og udgjorde altså en trussel, både offensivt på grund af sin fysik. Og defensivt fordi han læste modstanderens afleveringer. Og fordi han tacklede bedre end de fleste.

Mohamed Salah

Mohamed Salah er en sjov mand at have med på listen. Taget i betragtning af hans seneste sæson med Liverpool, hvor nettede 44 gange. Mere end nogen anden i Europa, så skulle han selvfølgelig være Afrikas bedste Premier League-spiller nogensinde. Men faktisk er det jo sådan, at den egyptiske landsholdsspiller har spillet i Premier League før. Før Liverpool.

Det var da han i

En grædefærdig Mohamed Salah må forlade banen under Champions League-finalen i Kiev mod Real Madrid. Foto: Getty Images

2014 blev købt af Chelsea fra den belgiske klub Basel. Han tilbragte to sæsoner i klubben, men spillede kun 13 kampe og scorede to mål. Efterfølgende blev han udlejet, men det ændrer ikke på, at man ikke kun skal tage hans Liverpool-sæson i betragtning.

Når det så er det sagt, så har Salah egentlig kun haft én god sæson i England. Og det kan vel næppe være nok til at give ham en titel som en af de bedste afrikanske spillere i Premier League. Ikke desto mindre blev hans Europas bedste spiller scoringsmæssigt sidste sæson. Kan han fortsætte det niveau, så får han titlen om et par sæsoner – det er der ingen tvivl om. Helt sikkert.

Brug piletasterne herunder hvis du vil videre til næste side – og læse om mange flere afrikanske Premier League-spillere