Hvem er egentlig verdens bedste back? Eller hvad med verdens bedste defensiv midtbanespiller? Eller offensiv midtbanespiller? Midterforsvarer? Angriber? Hvis du sørger for,  at verdens fodboldspillere bare kan puttes ind i en af disse kategorier og derefter rangerer dem, med undtagelse af målmanden, får du svaret. Faktisk behøver du ikke gøre det selv, for CIES Football Observatory har gjort det for dig. De har delt verdens bedste spillere ind i de kategorier, som de mener er rigtige, ud fra den position spilleren spiller på banen.

Overraskende navne

Listerne er ikke bare lavet, som eksperterne nu lige på CIES Football Observatory har synes de skulle være. De har brugt seks punkter og ud fra de punkter har de så givet spillerne point fra 1 til 100. Den bedste spiller, ifølge dem, har altså i hver kategori 100 point. Disse punkter kan også beskrives som egenskaber, som mediet mener, er væsentlige i det moderne fodboldspil. Spillerne har fået point efter, hvor dygtige de har været i denne sæson. Et kriterium for at komme i betragtning til listen, er, at man som minimum skal have spillet 60% af klubbens samlede antal spilminutter.

De seks egenskaber er som følger: evne til at komme tilbage, kreativitet(assists og antal chancer kreeret) , skudfærdigheder (mål og skud på mål), pasningsspil, ansvarlighed, perfektion eller grundighed eller nøjagtighed.

Verdens bedste midterforsvarer kan du se på næste side – brug blot piletasterne nedenfor.