Skal du finde de bedste underbukser til at spille fodbold i? Vi giver dig 3 gode råd til at finde de bedste underbukser til fodbold samt 3 konkrete eksempler på underbukser. Vær især opmærksom på pasformen, materialet samt hvilken komfort og holdbarhed du ønsker.

For at finde de bedste underbukser skal du især fokusere på komfort, holdbarhed og materialet. 

Vi giver dig tre gode råd til at vælge de bedste underbukser til at spille fodbold i. 

  1. Find den rigtige type af underbukser

Der findes i udgangspunktet to typer af underbukser til fodbold:

  • Boxerbriefs
  • Kompressions boxerbriefs

Boxerbriefs er, som navnet antyder, en blanding af de klassiske boxershorts og briefs, der sidder tæt på kroppen og derfor er ideelle til at dyrke sport. De gnider ikke op af kroppen og du undgår dermed gnavesår. Samtidig giver de en god allround støtte. 

Kompressions boxerbriefs er en længere og nyere version af boxerbriefs. Den er blevet udviklet til fitness og sportsaktiviteter, fordi de er gode til at transportere sveden væk fra kroppen, og så giver de et bedre blodomløb til musklerne omkring lårene. Det gør, at musklerne ikke bliver stive eller ømme lige så hurtigt, når du f.eks. spiller fodbold.

  1. Materialet er vigtigt – især ved fodbold og idræt

Udover formen på underbukserne er materialet vigtigt, her er der tale om tre kategorier:

  • Bomuld
  • Blandingsbomuld
  • Mikrofiber

Bomuld er det mest populære materiale til underbukser, fordi det absorberer godt, er åndbart og udbredt i hele verden. Det giver derfor god mening at have bomuldsunderbukser på til fodbold. Kvaliteten varierer dog meget indenfor bomuld, både hvad angår udseendet, følelsen på stoffet, men også prisen.

Et andet populært materiale er blandingsbomuld. Selvom der står 100 % bomuld på underbukserne, behøver det ikke at være det. 97 % bomuldsunderbukser kan på lovlig vis blive kaldt 100 %. Det er ofte pga. ønsket til at tilføre elastiske fibre, f.eks. i toppen af underbukserne, der giver det betegnelse – blandingsbomuld.

Mikrofiber findes indenfor bl.a. stofferne Modal og Tencel  – begge er bæredygtige fiber lavet af kvast og rester fra træer. De føles begge blødere end bomuld og er meget lette. Hvis du gerne vil have ekstra god samvittighed og har en grøn bevidsthed – burde du vælge disse materialer frem for bomuld. 

  1. Fokusér på komfort og holdbarhed ved aktiviteter

Komfort er én af de vigtigste faktorer, når vi snakker om underbukser indenfor sport. Alene af den simple grund at vi skal præstere godt, når vi dyrker sport. Materialet har derfor en stor indflydelse på komforten og bevægeligheden, men det gælder også snittet på underbukserne og sømmenes placering. Der er lavet en del undersøgelser på, hvordan netop transportering af sved og musklernes regenerering gennem tøjet kan optimeres. 

Holdbarhed er også en vigtig faktor. Underbukser, der ofte bliver brugt til sport, skal også kunne vaskes tit. De billigere underbukser bliver hurtigt slidte, og kan derfor blive langt dyrere end et par kvalitetsunderbukser.

Her er 3 skarpe underbukser til fodboldspilleren

1. CR7 boxerbriefs fra JBS

JBS indgik i 2013 indgik en aftale med den portugisiske fodboldspiller Cristiano Ronaldo om en serie af underbukser med to linjer, som siden er blevet udvidet til fire: Luxury, Fashion, Basic og CR7 Boys. Underbukserne er designet af New York designeren Richard Chai, som også har designet for Marc by Marc Jacobs. 

CR7 er derfor et mærke der både udstråler god stil, god kvalitet og godt design.

2. Boxerbriefs fra Jack’s Sportswear

Jack’s Sportswear er indbegrebet af American sportswear – amerikansk sportstøj – som både er smart og afslappet på samme tid. American sportswear leder især tankerne hen på amerikanske universiteter, hvor de unge studerende ønskede at gå i uformelt tøj. Jack’s Sportswear Intl. puster nyt liv i denne æra med friske ideer og innovationer.

3. Klassiske Björn Borg underbukser

Sportslegenden Björn Borg er også at finde i underbukser. Lækre og yderst velsiddende. Modellen er fremstillet i en behagelig blanding af bomuld og elastan, som sikrer en tæt og god pasform.

Du kan finde hele udvalget i din lokale Tøjeksperten.