Mesut Özil er bestemt blandt verdens bedste offensive spillere. Det værdsætter det tyske landshold dog ikke. Det skriver det engelske medie Goal.com, der har interviewet hovedpersonens far. Han mener, at hans søn burde sige nej tak til at deltage på det tyske landshold i fremtiden. Den udtalelse kommer i kølvandet på Tysklands exit allerede i gruppespillet under sommerens VM-slutrunde i Frankrig.

Mustafa Özil som Mesuts far hedder, mener ganske enkelt, at han søn skal trække sig tilbage for international fodbold for Tyskland og i stedet fokusere på fodboldspillet i klubben Arsenal i den engelske Premier League.

Også Gündogan er i søgelyset

Mesut Özil og landsholdsholdskammerat Ilkay Gündogan har specielt været udsat for kritik fra medierne efter Tysklands dårlige præstation ved slutrunden. De vandt trods alt sidste gang. Det er deres arbejdsindsatser den har været gal med. Og så skriver medierne, at de ikke giver sig 100 procent i nærkampene. Sætter man det sammen med et billede af, at de to tysk-tyrkere tidligere før slutrunden mødtes med den tyrkiske præsident, så kan man, som tysker, let få et negativt billede af de to spillere. Det burde dog ikke været sådan mener faren.

29-årige Mesut Özil gjorde sig ikke synderligt bemærket under slutrunden og nederlagene til Sydkorea på 2-0 og Mexico på 1-0 satte altså en stopper for drømmene. At genvinde VM-titel blev ikke til noget for Özil og co. Og nu stopper han måske på landsholdet.

50-årige far siger det i hvert fald. Han siger dette: “Hvis jeg var han i hans sko, så ved jeg godt hvad jeg sagde. Tak for alt, men nu er det for meget. Jeg stopper.”

læs et rygte om Özil her

“Min søn er mærket. Han er skuffet og er blevet udsat for kritik og buu-råb under slutrunden og før i træningskampen mod Østrig. Han skal ikke altid forsvare sig selv. Nej, sådan er det ikke. Han har spillet for landsholdet i 9 år. Og han har været med til at vinde titler. Han har gjort sit.