Vi ved at motion er sundt, og vi ved at mangel på motion er meget farlig. De fleste børn kan klare sig igennem barndommen og teenageårene med meget lidt motion, men så snart de begynder at blive voksne, så begynder problemerne også at komme.

Derfor er det vigtigt at du lærer dine børn gode vaner allerede fra starten. Hvis du har dyrket motion siden du var barn, så bliver det også meget nemmere når du er voksen. Motion er et spørgsmål om vane eller tilvænning, men det er meget svært at komme i gang hvis du aldrig har gjort det før.

Det kender du sikkert fra dig selv. Hvis du er inde i en god rytme, hvor du får dyrket meget sport, så har du også meget nemmere ved at holde momentum oppe. Men hvis du ryger ud af rytmen, så er det svært at komme i gang igen. Det kan for eksempel være fordi du har været syg, eller du har haft en meget travl tid på arbejdet.

Fodbold er stadig den mest populære sport blandt børn

Fodbold har i mange år været børns foretrukne sport, og det er sikkert også din – i hvert fald når du ser fjernsyn. Ikke nok med at fodbold er sjovt og spændende, så er det også sundt for børnene på flere forskellige måder.

Fodbold giver god motion. Det er fysisk hårdt, og du har pulsen oppe stort set hele tiden. Hvis du har dyrket fodbold som barn, så er der ret stor sandsynlighed for at du stadig er i god form i dag. Som nævnt ovenover er det nemlig nemmere at dyrke motion som voksen hvis du har dyrket det som barn.

Derfor skal du sende dit barn til prøvetræning i en fodboldklub. Og du skal gøre det fordi det er sundt, ikke fordi du ønsker at din søn eller datter skal være den nye Messi. Der er ikke noget værre end forældre som prøver at udleve deres drømme igennem deres børn.

Sådan kommer du selv i gang med sport som voksen

Du kan sagtens komme i gang med at dyrke motion som voksen, også selvom du ikke har gjort det som barn. Vi har nok undskyldninger for ikke tage en løbetur eller gå ned i træningscenteret, men det er aldrig for sent at starte.

Hvis du aldrig har dyrket motion, så er det første skridt at finde ud af hvad du har lyst til. Er der en speciel sportsgren du har lyst til at prøve? Hvis du gerne vil spille fodbold, så gør det. Naturligvis skal du ikke regne med at komme på et elitehold, men der findes en masse amatørhold som du kan tilmelde dig.

Hvis du ikke har nogle ideer om hvad du vil prøve, så er den bedste ide at melde sig på forskellige hold. Der findes mange klubber hvor du kan prøve helt almindelig gymnastik. Hvis du er modig, så prøv springgymnastik.

Springgymnastik er sjov og god motion, men det kan også være svært. Du bør ikke kaste dig ud i det som det første hvis du aldrig har dyrket motion. Det er dog en ideel form for sport for et barn. Det styrke deres krop, gør dem mere fleksible og holder deres helbred sundt.

En sund livsstil handler også om kosten

Du kan dyrke ligeså meget motion du vil, men hvis du spiser dårligt, så kan det være lige meget. Mange mennesker træner hver eneste dag og undre sig over hvorfor de ikke taber sig. Det kan være du gør det samme.

Du taber dig ikke ved at løbe en tur om ugen. Du taber dig måske heller ikke af at løbe en gang om dagen. Hvis du vil smide nogle kilo, så skal du kombinere daglig motion med en sundere kost.

Den er kun en lov som tæller hvis du skal tabe dig: Du skal forbrænde flere kalorier end du indtager. Men det er heller ikke uvæsentligt hvilken type af kalorier du indtager.

Det er bedst hvis du undgår sukker og i stedet får dine kalorier fra rigtig mad. Spis flere grøntsager, det er godt for maven, og spis mere fisk, det er en kalorielet proteinkilde.