Transfervinduet er i gang og det betyder, at klubberne næsten frit kan forsøge at hente nye spillere i jagten på at forstærke det nuværende mandskab og dermed forbedre sidste sæsons resultater. Et af de hold, som har gjort netop dette er Chelsea, der for i går hentede den spanske angriber Alvaro Morata til klubben. Men kommer han overhovedet til at starter og inde og i så fald, hvordan kommer London-klubbens opstilling til at se ud? 

David Paris 

Sidste sæsons Premier League-mestre Chelsea offentliggjorde i går købet af den spanske landsholdsspiller Alvaro Morata fra hovedstadsklubben Real Madrid i La Liga. Overgangssummen er ifølge det engelske medie Goal.com på 585 millioner danske kroner og Morata er udset til at blive Diego Costas afløser. Han ligner nemlig en færdig man i London-klubben efter flere offentlige skænderier med træner Antonio Conte. Ifølge kilder støder Morata til holdet i klubbens pre-season-tur til Asia om et par dage.

Indtil videre mangler Morata at bestå lægetjekket, men det er blevet offentliggjort. Conte har tidligere træner Morata, da de begge var i Juventus, og det er måske netop grunden til Contes iver efter at få ham til Premier League.

Den kun 24-årige angriber har allerede en imponerende pokalskab, med nationale fire mesterskaber, fire liga cup-trofæer og ikke mindst to Champions League-triumfer. Han minder på mange måder om Costa i spillestil, idet han, på grund af sin fysiske størrelse er stærk i luftspillet, men samtidig er han teknik med bolden en klasse for sig selv og det er helt sikkert, at han kommer til at lave masser af mål hos The Blues, som klubben også bliver kaldt.

Spørgsmålet er så bare, hvordan italienske Conte har tænkt sig at bruge Morata på banen. Han er jo angriber, men hvordan kommer alle holdkammerater til at spille? Vi giver dig her tre bud.

Alle billeder er fra Goal.com

3-4-3

3-4-3-formationen var Contes fortrukne i sidste sæson og er nok den mest sandsynlige opstilling, han vil bruge næste sæson. De eneste ændringer vil så være, at Morata kommer til at overtage Diego Costas plads forrest i angrebet, mens Bayakoko kunne spille i stedet for Nemanja Matic ved siden af N’Golo Kante.

Moratas fordel er, at han for det meste er mere mobil end Costa. Det vil sige, at han får større muligheder for at indgå i et-to-spil, også kaldes tika-tika, men kantspillerne, Pedro og Hazard og det vil helt sikkert tilføre Chelseas spil endnu en dimension.

Problemet kan opstå når Chelsea møder modstanderen, der står utrolig lavt på banen. Som f.eks. West Bromvich eller Watford i Premier League. Her kan Morata, på trods af sine 189 cm, have svært ved at hamle op mod midterforsvarerne og høje indlæg har derfor være svære at få succes med.

Brug piletasterne herunder, hvis du vil videre til næste side