af: Emil Plovgaard

Da Liverpool i sommer hentede Mo Salah hos Roma for omkring 35 millioner pund, så det ud til at være godt købmandsskab. Men ikke engang bookmakerne havde forudset præcist, hvor god én sæson, egypteren skulle få.

Foto: Shaun Botterill/Getty Images

Mohamed Salah havde før denne sæson spillet professionel fodbold i otte sæsoner, og snart begynder endnu en sæson som professionel fodboldspiller. Inden denne sæson sluttes af, venter der dog en sand skæbnekamp i finalen i Champions League mod Real Madrid i Kiev på lørdag.

I de otte sæsoner som professionel – før han kom til Liverpool – havde den egyptiske kantspiller scoret 77 mål. De 34 af dem kom i hans seneste to sæsoner hos Roma.

Avis: Liverpool-skifte er 99 procent sikkert

Inden han kom til Anfield var det højeste antal mål, han havde scoret i en enkelt sæson, 19. Så mange mål scorede han nemlig, da han tørnede ud for den italienske hovedstadsklub i sidste sæson. Heraf blev 15 af dem scoret i ligaen, mens fire af scoringer faldt i pokalturneringer.

Så det er ikke nogen overraskelse, at Liverpool-spilleren ikke blev forventet den helt store sæson. Faktisk var der hele odds 67 på at han blev topscorer i ligaen. Spillere som Diego Costa, Daniel Sturridge, Kelechi Iheanacho, Manolo Gabbiadini, Charlie Austin, Christian Benteke og Danny Welbeck blev anset som større favoritter for at slutte som nummer et på topscorerlisten.

Ingen havde forudset, hvor god Salah ville blive – end ikke bookmakerne. Sæsonen i Premier League endte med bemærkelsesværdige 32 mål – altså en fordobling af hans hidtidige bedste sæson. Derudover scorede egypteren yderligere ti mål i Champions League-turneringen, som for hans vedkommende ikke er slut endnu.

Og selv Evertons sommertransfer, Sandro Ramirez, blev også anset til at have en større chance for at vinde den gyldne støvle. Spanieren ankom fra Malaga sidste sommer, og fik optrædener i ligaen i denne sæson. Han scorede dog ikke i løbet af de otte kampe – og blev lejet ud til Sevilla i vinters, hvor det heller ikke lykkedes ham at finde vej til netmaskerne.

Afsløring: Derfor smiler Salah aldrig, når han scorer