Den 33-årige italiener Giorgio Chiellini gør det helt tydeligt, at han ikke er glad for udviklingen mod tiki taka-fodbold. Den italienske forsvarsspiller mener at italiensk fodbold kan blive en af verdens bedste igen, men så skal de have stærke angribere og ægte italienske forsvarsspillere.

Det engelske medie Fox Sports Italy skriver at der er en italiensk fodboldstjerne, som ikke er glad. Det som italieneren ikke er glad for, er at man forventer forsvarsspillere kan så meget med bolden.

(Photo: Lukasz Skwiot / Foto Olimpik)

Det er den 33-årige Juventus-profil Giorgio Chiellini som mener at man inde for fodbolden, er blevet for meget til “Guardiolanismen”. Den erfarne italienske forsvarsspiller er vokset op med italiensk tilgang til fodbolden.

Det ligger nemlig i italiensk fodbolds DNA, at forsvaret skal være meget solidt og det er vigtigt det en stabil bagkæde. Det handler ikke om at lave godt opspil nede fra bagkæden, det handler bare om at forsvare, og holde målet rent.

Det som Chiellini beskriver som “Guardiolanismen” er primært opkaldt efter Pep Guardiola. Der har været trænere og klubber før Guardiola, som lavede tiki taka. Guardiola har bare taget det med videre fra FC Barcelona til Bayern München og nu Manchester City.

Giorgio Chiellini udtaler følgende til Fox Sports Italy:

“Guardiolanismen har ruineret nutidens generation af forsvarsspillere. De tænker for meget på at sætte spillet op, og lave den rigtige aflevering op mod angrebet. De fleste kan godt slå den aflevering, men de ved intet om at dække rigtigt op.

Italiensk tradition er at vi står stærkt i bagkæden. Vi må holde os væk fra tiki taka, da det ikke er en del af vores DNA. Hvis vi skal have Azzurri med i toppen af verden igen, skal vi have nogle stærke angribere, men også nogle rigtige italienske forsvarsspillere.”

 

Læs også: FC Barcelona jagter utilfreds Chelsea-stjerne