Juan Mata er Manchester Uniteds bedste spiller. I hvert fald ifølge EA Sports Player Performance Index.

Uniteds spanske playmaker er startet inde i samtlige af klubbens kampe og er derfor en af de væsentligste årsager til, at klubben ligger nummer tre i Premier League, er nået til tredje runde i Capital One Cuppen og klarer sig godt i Champions League-gruppespillet.

27-årige Juan Mata har under Luis van Gaal primært opereret på højre kant, men har til tider også indtaget positionen som offensiv midtbanespiller, som det var tilfældet i hans tidligere klub, Chelsea.

Læs også: Chokerende: Alexis Sanchez afslører hvilken klub han spiller for næste sæson

Statistik er beviset

Fra denne position har den spanske landsholdspiller været eminent god. Så god, at man ud fra EA Sports Player Performance Indexs tal, kan sige, at han er De Røde Djævles aller bedste spiller.

Den tidligere Valencia-spiller er kun overgået af Daley Blind på antal spilminutter med 704 minutter mod 667 minutter. Han er den spiller i United-truppen med flest passninger på modstanderens banehalvdel, hvilket leder os hen til, at er den mest assisterende mand fra den røde del af Manchester.

Læs også: Barcelona-stjerne risikerer seks-måneders udelukkelse fra fodbold

Hvad der virkelig er imponerede er, at Mata har nettet lige så mange gange som holdets spydspids Anthony Martial, på trods af, at Mata er midtbanespiller og Martial angriber.

Se selv hele statistikken her: