Verden får – efter alt at dømme – et nyt stadion, som kommer til at kunne rumme 135.000 tilskuere. Stadionet bliver placeret i Irak, og finansieres med støtte af en saudiarabisk konge. Det skriver Arabnews.com ifølge The Daily Mail.

Foto: Qatar 2022 via Getty Images

Ifølge den britiske avis, så har Kong Salman bin Abdul Aziz af Saudi Arabien tilbudt grænselandet mod nord, Irak, et helt nyt stadion, der kommer til at rumme 135.000 tilskuere, hvis det fyldes ud. Stadionet kommer til at blive verdens største.

Den irakiske premierminister fortæller følgende til Arabnews.com.

– Jeg modtog et telefonopkald fra Salman bin Abdul Aziz af Saudi-Arabien. Han udtrykte sit engagement i at udvide de positive forbindelser mellem Irak og Saudi-Arabien på forskellige niveauer, som kommer begge lande til gavn.

– Han tilbød også et væsentligt bidrag til et nyt stadion i Irak, som kommer til at rumme 100.000 mennesker.

LÆS OGSÅ: Dortmund-stjerne har 12 måneder tilbage af sin kontrakt: Nu står Liverpool klar med et tilbud, som ingen andre kan matche

Ifølge den britiske avis, The Daily Mail, vil Irak selv sørge for de resterende 35.000 sæder.

Det nuværende største stadion i Irak, der ligger i Basra, kan i øjeblikket rumme 65.000 mennesker. Dermed er der tale om en fordobling af kapaciteten.

Nedenfor kan du se hvordan det ser ud, når 65.000 mennesker synger Iraks nationalsang.

Forholdet mellem de to lande er bedre end nogensinde før. Landsholdene mødtes for første gang i 40 år til en venskabskamp mellem de to lande på irakisk jord den 28. februar i år. Det var en kamp, som Irak vandt med 4-1. Muhanad Ali stod for to scoringer, Emad Mohsin Majeed bidrog også med et enkelt, mens Saaed Awadh Al Yami scorede selvmål.

Irak er dog ikke kvalificeret til VM i Rusland – det er Saudi-Arabien.

I øjeblikket ligger det største stadion i verden, som udelukkende bruges til fodbold i Mexico. Det hedder Azteca Stadium og kan rumme 105.000 mennesker. Vildt!

LÆS OGSÅ: Afstemning: Bør FC Barcelona hente Neymar tilbage?