Af Anders Lang Jensen

Den danske superliga er kendt for store profiler, hvor især Brøndby, FC Midtjylland og FC København har flere store profiler på lønningslisten i truppen.

Photo by Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

Men udviklingen i ligaen og i de øvrige europæiske lande betyder, at de danske klubber er nødsaget til at sælge deres profiler, når tiden er den rette, og beløbene bliver for store at takke nej til. Netop sådan ét har FC Københavns ledelse nu fået.

Netop nu er de fleste superliga-spillere på ferie efter en intens efterårssæson. Det samme gælder for Benjamin Verbic, der lige nu er på ferie i Den Dominikanske Republik. Han vender dog sandsynligvis ikke tilbage til København igen.

Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Ifølge den slovenske avis, Delo, har københavnerne forhandlet med den ukrainske storklub Dynamo Kiev, og det er endt ud i et kommende salg af den store profil hos FC København. Avisen beretter, at handlen er så godt som lukket efter forhandlingerne partierne imellem.

Der venter Verbic en fire-årig aftale i Dynamo Kiev, og sloveneren kan angiveligt se frem til en årsløn på godt 7,5 millioner kroner. Verbic mangler dog det obligatoriske lægetjek, før han kan skrive under på kontrakten, der altså giver ham en god slat penge om måneden.

Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

24-årige Benjamin Verbic koster i omegnen af 30 millioner kroner, hvilket sikrer FC København en god pengesum i kassen til eventuelt nye spillere. Netop nye ansigter kunne det tyde på er på vej til Parken. Resultaterne i denne sæson har været skuffende set med de blåhvide briller.

Holdet ligger på en 6. plads, efter første del af sæsonen er spillet færdig. Hovedstadsklubben overvintrer altså med skuffende 26 point efter de første 19 kampe. Det er allerede 18 point efter førerholdet FC Midtjylland og 17 point efter rivalerne fra Brøndby.

Benjamin Verbic har været FCK’s bedste spiller i efteråret, så det er ikke overraskende, at han er blevet interessant for andre og større klubber.