Af Anders Lang Jensen

Alt Pep Guardiola og hans mandskab Manchester City har rørt ved i denne sæson er stort set blevet til guld. Samme farve kan medaljerne få til sommer, når holdet på Etihad Stadium, med usandsynlig stor chance, bliver engelske mestre.

Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Resultaterne kører på skinner for den blå del af Manchester. Den spanske træner har formået at læse den engelske Premier League i sin anden sæson i spidsen for Manchester City. Men en smule grus i maskineriet kan nu være på vej ind på den ellers så succesfulde manager.

Ifølge avisen El Nacional har det spanske politi et øje på Manchester City-manageren i forbindelse med Cataloniens kamp for uafhængighed af Spanien. Pep Guardiola er selv catalonier og har givet sin mening om spansk uafhængighed til kende. Det har nu skabt opmærksomhed omkring manageren.

Afstemningerne omkring spansk uafhængighed for Catalonien var det rene dramatik. Barcelonas hjemmekamp mod Las Palmas tidligere på efteråret blev spillet for lukkede døre på Camp Nou efter voldsomme uroligheder i de catalanske gader i Barcelona.

Guardiola er blandt andet medlem af partier i det catalanske, som støtter spansk uafhængighed og kæmper en stor kamp for denne sag. Det har fået spansk politi til at holde øje med manageren, som er placeret på en liste over navne, der skal undersøges nærmere.

Den spanske regering anser disse tilhængere og kampe for uafhængighed til Catalonien som ulovligt, og derfor kan det altså ende med konsekvenser for Manchester City-manageren. Guardiola har tidligere deltaget ved arrangementer vedrørende uafhængighedskampe og ceremonier omkring Catalonien.

Pep Guardiola har i denne sæson formået at skabe et sprudlende fodboldhold hos Manchester City. The Citizens er beliggende på en 1. plads i den engelske Premier League med 52 point efter 18 kampe. Holdet har endnu ikke tabt og har nappet hele 17 sejre i de 18 kampe.