Denne grå tirdag har noget af en afslutning i vente. I aftens spiller anden og afgørende semi finale mellem Bayern München og Barcelona FC. Den foregående kamp blev spillet i sidste uge på Camp nou og blev meget overlegent vundet af hjemmebane holdet med hele 3-0. Derfor ser chancerne små ud for denne aftens hjemmebane hold, som skal kæmpe om en plads i CL finalen, som tilmed spilles på den tyske nationale hjemmebane, Berlin. Men det er ikke første gang Bayern München står i denne situation. Sidste år blev de sat sammen med Real Madrid i CL semi finalerne. Her mødte spillede de også først på udebane, og tog derefter imod Real Madrid på hjembane, med en foregående 1-0 tab.

Statistikkerne ser sorte ud

I følge statistikken er Bayerne München ikke godt stillet til aftens semi finale i Tyskland. Der viser sig nemlig, at Barcelona er 95,2 % sikker på at gå vider i finalen med en 3-0 hjemmebane sejr, mens Bayern München kun har 4,8 % chance for at overvinde første kamp og overraskende ende i finalen. Denne statistik er beregnet over de seneste 124 Europa Cup første kamp som er endt 3-0 til hjemmebane holdet, hvor af 118 af disse hjemmebane færdige gjorde deres arbejde i den efterstående kamp.

MUNICH, GERMANY - MAY 11: Coach Pep Guardiola of Bayern Munich attends a training session ahead the UEFA Champions League semi-final second leg match between Bayern Munich and FC Barcelona at the club's training ground on May 11, 2015 in Munich, Germany. (Photo by Lukas Barth/Anadolu Agency/Getty Images)

Kan Pep’s hold ændre Champions League’s historiebøger? 

Det viser sig, at det ikke før, i Champions League’s historie er sket, at en hold i er kommet videre efter at have tabt første kamp 3-0. Derfor skal Pep ikke blot overvinde Barcelona, men også alle de nuværende statistiker. Der er dog ingen tvivl om, at han aldrig skal undvære Pep som træner! Han har i de sidste halve dusin af kampe spillet med en 3-5-2 formation, en 4-3-3, en 3-4-3, en 4-3-1-2 og en en 4-1-4-1. Nu hvor han ved, hvad han er oppe imod fra sidste kamp, bliver det spændende at se, om en af disse formationer, eller en helt ny, kan være med til at bringe Bayern München i både historiebøgerne og i finalen.