Følger du med i den danske Superliga? Så er du ikke alene. Rigtig mange danskere nyder at se de danske fodboldklubber kæmpe side om side om sejren. For at gøre kampene endnu mere spændende, kan du vælge at oddse. Hvis dit odds går hjem, er der ofte store pengesummer at hente. Du får en attraktiv bonuskode, som du kan bruge ved registrering, når du klikker lige her på linket. 

I dette indlæg kan du blive klædt godt på til at kunne gætte, hvilket Superligahold der ender i top-3 og måske endda vinder hele mesterskabet. Brug din viden til at oddse og derved vinde store pengesummer. 

Bliv klogere på Superligaens historie

Superligaen blev afviklet for første gang tilbage i foråret 1991. Her blev der afviklet en halv sæson. Inden indførslen af Superligaen hed turneringen kalenderturnering, og denne blev spillet fra januar til december. Superligaen skulle derimod afvikles med start i det tidlige efterår og med afslutning i foråret det følgende år. 

Til at starte med blev mesterskabet afgjort via et slutspil, hvor 10 hold skulle møde hinanden i et grundspil i efteråret, hvorefter pointene blev halveret, og målscoren blev nulstillet. De otte bedste hold skulle efterfølgende mødes i foråret til et slutspil. 

Fra 1995/96 til 2015/16 var der 12 klubber med i mesterskabet, som hver spillede mod hinanden tre gange over 33 runder. I sommeren 2016 blev ligaen dog udvidet med to klubber, og der blev ligeledes introduceret en ny turneringsstruktur. 

Siden dengang har denne form med 14 klubber været gældende. Turneringen foregår således: Klubberne spiller et grundspil på 26 runder, hvorefter de seks bedste hold mødes i et mesterskabsspil. De øvrige spiller to kvalifikationsspil om nedrykning og et europæisk spil. 

Mesterskabet har haft forskellige navne med tiden afhængigt af den pågældende sponsor. Eksempelvis har Superligaen heddet ”Coca-Cola Ligaen” (1995-1996) og SAS Ligaen (2001-2010). 

Hvem løber med sejren i år? 

Det er naturligvis aldrig til at vide sig sikker på, hvem der løber med sejren, før finalen er afviklet. Dog peger mange eksperter på, at FC København vil genvinde titlen som vindere. FC København er kendt for sin dygtige og stærke trup. Holdet skal dog også spille en række europæiske kampe, og dette kan give FC Midtjylland mulighed for at udfordre favoritterne. AaB, FC Nordsjælland og Brøndby er desuden med på pointtavlens øverste rangering, og det ser derfor ud til, at det er et af disse fem hold, som løber med sejren i år. 

Du kan med fordel kigge med, når det spændende opgør bliver afgjort. Har du oddset på din favorit, er kampene blot ekstra spændende.

Sponsoreret indhold