Klubberne på CV’et er ikke til at tage fejl af, men skaderne satte en stopper for, hvor stor en succes karrieren kunne blive.

Af Anders Lang Jensen

 

Evnerne på fodboldbanen var fantastiske, men desværre kunne bentøjet ikke holde til belastningen som professionel fodboldspiller.

Gennem sin 15 år lange karriere spillede 32-årige Abou Diaby således kun omtrent 200 kampe, men nu har han besluttet sig for at sige stop. Det annoncerede han i en liveudsendelse på den franske TV-kanal, RMC, mandag aften.

”Jeg gør en ende på min professionelle karriere. Det er det rette tidspunkt. I en række år har det været svært for mig at komme tilbage grundet mange problemer med fysikken”, sagde franskmanden ifølge the Telegraph.

Hans seneste optræden var for den franske klub, Marseille, i 2017, men sidenhen har han ikke været i stand til at komme ovenpå igen.

”Det er en svær beslutning, men jeg har tænkt meget over det, og jeg har affundet mig med det. Efter Marseille gav jeg mig selv et år til at komme tilbage, men det var hårdere, end jeg havde troet, og jeg besluttede at stoppe.”

Abou Diaby nåede at spille for Auxerre, Arsenal og Marseille i sin aktive karriere, hvor han blandt andet spillede 26 Champions League-kampe og 16 landskampe.