Luis Suarez er ligesom Christiano Ronaldo og Lionel Messi med i kampen om at blive kåret til årets fodboldspiller for sæsonen 2014/2015. Vinderen vil blive offentliggjort den 27. august i Monaco i forbindelse med lodtrækningen til Champions League gruppespillet, skriver UEFA på deres hjemmeside.

De tre er de eneste kandidater, som er tilbage i afstemningen. I sidste sorteringsrunde blev bl.a. Gianluggi Buffon, Neymar, Eden Hazard og Paul Pogba sorteret fra. Vinderen kåres af journalister fra UEFA’s 54 medlemslande. Messi ligner en klar favorit, men vi ved jo der er bid i Kannibalen, så han kan overraske.

Luis Suarez er en kontroversiel figur, der har døjet med  store disciplinære udfordringer igennem hele karrieren. Tre gange er han blevet taget i at bide en modstander under en kamp, så tilnavnet ‘Kannibalen’ er fuldstændigt fortjent.

De tre episoder med bid i:

Første bid: 7 ugers karantæne for at bide Otman bakkal i skulderen i den hollandske æresdivision i 2010.

Andet bid: 10 Ugers karantæne for at bide Branislav Ivanovic i Premier League i april 2013.

Tredje bid: 9 spilledages karantæne og 4 måneders gennemgående karantæne for fodbold fik Suarez for sit bid af  Giorgio Chiellini i en gruppekamp under VM i Brasilien i juni 2014.

Men Suarez kan andet end at bide, og gadedrengen fra Uruguay er udstyret med et unikt målinstinkt. Han har måske fordel i afstemningen af ikke at have vundet endnu.

Hans karriere startede i Nacional i hjemlandet. Siden kom han først til Gronningen. Her fik Ajax øje på ham. Efter stor succes kom han til Liverpool. Den første sæson var ikke for god, men derefter hjalp han Beatles hjemby til den bedste placering i mange år i PL. På trods af hans lidt for store appetit på modstandernes skuldre blev han hentet til Barcelona i 2014.

Både Messi og Ronaldo har været årets spiller, Ronaldo i 2014 og Messi i 2011. Indimellem var det Franck Ribery i 2013 og Andres Iniesta i 2012.