Selvom Premier League først skydes i gang næste weekend, var London-klubberne Chelsea og Arsenal allerede i aktion i går, søndag, da de skulle dyste om sæsonens første titel, nemlig Community Shield. 

Af David Paris 

Siden Premier League blev oprettet i 1992, er der blevet spillet 25 Community Shield-kampe, som altså er en kamp mellem vinderen af den bedste engelske række sæsonens forinden og sæsonens pokalvindere. I går blev der så spillet Comminuty Shield endnu en gang og det var en god kamp mellem sidste sæsons Premier League-mestre Chelsea og FA Cup-vinderne fra nordlondon, Arsenal. Sidstnævnte trak sig sejrrigt ud af sæsonens første kampe og kunne således løfte sæsonens første trofæ. Men betyder, en sejr i Community Shield, at man er garanteret succes i den efterfølgende Premier League-sæson? Selvfølgelig ikke, dog analyserer vi dog alligevel chancerne for Arsenals succes og kigger på statistikker, der kan give os en ide om dette.

Af de klubber, der har vundet Community Shield og så i den efterfølgende sæson også har løftet trofæet som den bedste engelske klub, er kun sket 7 gange. 5 gang har Manchester United gjort det, mens The Blues, som Chelsea også kaldes, har opnået det to gange.

Sidste gang det skete var i 2013, da Sir Alex Fergusons Manchester United mandskab slog Wigan Atheltic og det med i mente kan vi så diskutere om Arsenal, og for den sags skyld også Chelsea, har hvad der skal til for vinde det engelske mesterskab?

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Man kan fristes til at tro, at Chelsea kan gentage fejlen fra sidste gang de vandt mesterskabet. Den efterfølgende sæson blev nemlig en katastrofe, da holdet sluttede som nummer 10 og altså derfor ikke kom til at spille Champions League-fodbold. Det som dog ud til at træner Antonio Conte har styr på tingene; de vigtigste spillere, som Eden Hazard og N’Golo Kante er blevet i klubben og så har den italienske træner også forsøgt at forstærk truppen. Angriberen Alvaro Morata er blevet hente til klubben for at afløse utilfredse Diego Costa, mens Antonio Rudiger skal forsøge at erobre en plads i midterforsvaret. Samtidig kan Tiémoué Bakayoko måske komme til at blive Kantes partner på midtbanen.

Derudover har hurtige Michy Batshuayi set skarp ud oppe foran og faktisk har han nettet flere gange i træningskampene om til sæsonstart næste sæson. Tror man ikke på endnu et Chelsea-kollaps næste sæson, kan man fristes til at tro, at London-klubbens nuværende trup er stærkere end den, der fik det engelske mesterskab til Stamford Bridge sidste sæson.

Brug piletasterne herunder, hvis du vil videre til næste side og læse om Arsenals chancer for et engelsk mesterskab