United-spiller har bestemt sig. Vælger Skotland over England. Den unge, Scott McTominay, stod i den grad overfor lidt af et luksusproblem, da han skulle bestemme sig for, om han ville tørne ud for det engelske eller skotske landshold. Efter en smule betænkningstid, har han dog valgt at tørne ud for Tartan Army, bedre kendt som Skotlands landshold.

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Den unge Manchester United-spiller er ellers født i Lancashire, England, men han har altså valgt med hjertet og i stedet gået den skotske vej. Grunden til, at han kan spille for Skotland, er, at hans far har rødder i landet nord for England.

Læs også: Italien i stor sorg: Fiorentinas anfører er fundet død

Dermed råder Skotlands landstræner, Alex McLeish, nu over endnu en talentfuld spiller med den 21-årige McTominay ved sin side.

Det engelske fodboldforbund var ellers i forhandlinger med repræsentanter for McTominay i adskillige måneder, og han var endda med i de overvejelser, der skulle have optrådt for det engelske U21-landshold.

Læs også: Aftalen er på plads: Griezmann er nået til enighed med denne storklub

Men McLeish har altså formået at overbevise den centrale midtbanespiller om at hoppe ombord på den skotske båd. I denne måned tørner skotterne ind i Costa Rica og Ungarn i to venskabskampe.

Englands landstræner, Gareth Southgate, kunne efter sigende ikke garantere den unge Scott McTominay en plads i truppen til VM denne sommer, og derfor valgte United-spilleren, som han gjorde.

McTominay: Jeg føler mig skotsk

I et interview fra 2016, indrømmede McTominay da også, at han følte sig mere skotsk end engelsk.

– Størstedelen af min familie er skotsk. Min mor har en lille procentdel skotte i sig, men hele min fars side er skotsk. Jeg har været til nogle få træningslejr med den skotske landsholdstrup. Jeg er nok mere skotsk end engelsk, men det går jeg egentlig ikke så højt op i.