Flere engelske Premier League klubber er blevet opkøbt er rige udenlandske investorer og blevet forvandlet til enormt kapitalstærke klubber. Nu har en kinesisk investeringsgruppe købt Premier League klubben West Bromwich Albion. Albion har bekræftet at de har lavet en aftale om at sælge klubben til kinesiske investorer. Prisen for klubben er omkring 1.575.000.000 kroner.

West Bromwich sluttede sidste år på 13. pladsen af de 20 hold, der er i Premier League, og klubben er karakteriseret ved at have en særdeles fornuftig økonomi. Jeremy Peace – West Bromwichs nuværende ejer – havde stort fokus på at holde West Bromwich fri fra lån og samtidig gøre West Bromwich til en stabil klub i Premier League. Nu har Jeremy Peace besluttet at sælge sine 88 % af aktierne i klubben

 

Kinesisk take-over – hvornår og hvad betyder det

Det er begrænset hvad vi ved om de nye kinesiske ejere. Vi ved at der gik rapporter om en kinesisk delegation, der forhørte sig om muligheder for investeringer og opkøb i april. På det tidspunkt var det både West Bromwich og Aston Villa, der var forhandlinger med.

Den kapitalstærke kinesiske investeringsgruppe overtager med største sandsynlighed inden den nye sæson starter med ekstra midler til indkøb af nye spillere. Træner Tony Pulis skulle være det mest sikre kort i klubben og Peace har insisteret på at klubben beholder den træner efter take over.

Nye spillere

På nuværende tidspunkt er målet for nye spillere QPR duoen Matt Philips og Charlie Austin og Liverpools Rickie Lambert.  Dygtige fodboldspillere men det er også vigtigt at notere sig, at de spillere som West Bromwich har sigte mod ikke er verdensstjerner.  Grunden til dette er spændende er, at det er interessant hvad den nye vision er for klubben. Er målet at skabe en ny Chelsea klub, hvor man tager en middelmådig Premier League klub og omdanner den til en af verdens bedste?

Eller er målet et helt andet?

Hos Fodboldspilleren.dk finder vi udviklingen meget spændende, og afhængig af den kinesiske investeringsgruppes intentioner, så kan dette have store effekter for strukturen i toppen af Premier League. Der skal dog ikke forventes store indkøb i dette transfervindue, men særligt i vinterens transfervindue vil der kunne ske meget spændende ting.

Tophistorier lige nu:

De værste fodboldskandaler – uden for banen

De dyreste målmænd i historien