Den engelske sportskommentator Chris Bascompe skrev tidligere i dag i en klumme på The Telegraph at med stor sandsynlighed ville Manchester City vinde Premier League på trods af Manuel Pellegrini, mens Liverpool faktisk har en mulighed for at vinde Premier League på grund af Jürgen Klopp.

Det er store ord om Jürgen Klopp fra den engelske sportskommentator, men hvordan er det egentlig gået? Jürgen Klopp har været træner i 11 kampe i sæsonen 2015/16 og Brendan Rodgers nåede også 11 kampe i sæsonen 15/16, så hvordan er det egentlig gået.

Sæsonen 15/16: Rodgers vs Klopp

Liverpools tidligere træner Brendan Rodgers og Liverpools nye træner Jürgen Klopp har haft samme trup at arbejde med. Det er på den måde et meget godt grundlag for en sammenligning mellem de to Liverpool trænere.

LIVERPOOL, ENGLAND - AUGUST 10: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Brendan Rodgers manager of Liverpool shakes hands with Borussia Dortmund manager Jurgen Klopp before the Pre Season Friendly match between Liverpool and Borussia Dortmund at Anfield on August 10, 2014 in Liverpool, England. (Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Rodgers og Klopp (Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

11 kampe har både Brendan Rodgers og Jürgen Klopp været træner for Liverpool i denne sæson.

Her stopper lighederne så også!

Tabte kampe:

Her er der faktisk ikke den store forskel. Klopp har tabt en kamp mindre end Rodgers men det er ikke det der vælter læsset.

Klopp: 1
Rodgers: 2

Uafgjorte kampe: 

Klopp: 3
Rodgers: 6

Sejre:

Klopp: 7
Rodgers: 3

Det er tydeligt af den bevægelse der har været fra uafgjorte kampe til sejre fra Rodgers til Klopp, der gør den markante forskel på de to trænere.

Hvis vi kigger på målscoren er der også en tydelig forskel der:

Mål scoret af Liverpool: 

Klopp: 21
Rodgers: 11

Mål scoret mod Liverpool:

Klopp: 8
Rodgers: 13

Klopp har en målscore på +13 mens Rodgers faktisk har en målscore på -2, eller rettere Liverpool har den målscore under de to trænere.

Læs også: Liverpool bedste hold EVER

Liverpool og Mesterskabet?

Har Liverpool så en chance for mesterskabet i Premier League? 

På nuværende tidspunkt har Liverpool 23 point mens Manchester City og Leicester City har 29 point og ligger i toppen af Premier League. Tottenham, Arsenal og Manchester United ligger i mellem Liverpool og toppen. Chelsea’s Mourinho har åbenlyst annonceret at målet for sæsonen er, at komme i Champions League næste år, hvilket meget nemt kan tolkes som om de har fuldstændig afskrevet muligheden for guldet i Premier League.

Favoritten og de andre konkurrenter

MANCHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 28: Kevin de Bruyne (C) of Manchester City celebrates scoring his team's first goal with his team mates Raheem Sterling (L) and Sergio Aguero (R) during the Barclays Premier League match between Manchester City and Southampton at the Etihad Stadium on November 28, 2015 in Manchester, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Kevin de Bruyne, Raheem Sterling og Sergio Aguero  (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Manchester City har et meget stærkt hold, men kritikerne fra egne rækker er meget nervøse ved Manuel Pellegrinis håndtering af holdet. Umiddelbart er City storfavoritter. Manchester United er langt fra sprudlende, men har formået at tilkæmpe sig point trods relativt dårligt spil i forhold til den standard vi er vant til fra Uniteds side. United er en ret stor joker. Bliver de bedre og begynder de at lave seriøse resultater? Fortsætter de den noget lunkne kurs, hvor resultaterne er ok, men spillet ikke sprudlende? Eller falder spillet helt fra hinanden? Arsenal og Wenger er en evig outsider til Premier League, men lad os nu se om de ikke ender med at de bliver i outsider rollen. Nå ja så er der jo Tottenham og Leicester, men her er de vist ret meget outsidere trods de flotte resultater indtil videre. Begge klubber vil nok være meget tilfreds med at ende på en Champions League plads i Premier League.

Så er der Liverpool med Klopp ved roret! Som førsteholdet ser ud nu er det en rigtig god trup, men det er også en smal trup, og alternativerne til førsteholdet er noget svagere. Men transfervinduet kan ændre rigtig meget! Det sagt så må Liverpool betragtes som en seriøs outsider til mesterskabet med Klopp ved roret.

Transfervinduet

Manchester United kan sagtens forstærke sig markant og komme ud af den noget lunkne stime og spillestil. Liverpool kan også styrkes markant med nogle af Klopp’s darlings. Nå ja så er der en helt ukendt faktor: Josep Guardiola. Den umiddelbare vurdering er, at Guardiola bliver som Bayern München træner, men han har tidligere åbnet døren på klem for et skifte til Premier League, men det er nok en ret lille sprække der.

 

 Læs også: Liverpool og United i kapløb om Lazio stjerne