Liverpool FC er en klub omspundet af fodboldmagi. Klubben stammer tilbage fra 1892, og er den engelske klub, der har vundet flest europæiske titler. I alt er det blevet til 5 trofæer i Champions League / europæiske mesterholdsturnering (før CL), 3 UEFA Cup titler og sidst 3 Super Cup titler. I England har Liverpool vundet 18 mesterskaber og 7 FA Cups og en lang række Liga Cup og Charity Shield trofæer. The Reds har gennem deres tid sat et markant aftryk på både engelsk og international fodbold, og klubben har i dag en stor fanbase ikke bare i Liverpool men i hele England og hele verden, og Danmark er ingen undtagelse.

De største Liverpool spillere ever

I denne artikel kan  du læse om de største spillere på Liverpools hold gennem tiden. Der er mange fantastiske spillere som er kandidater til Liverpools Dream Team, men der er nogle der er mere afgørende og står ud for Liverpool. Vi har valgt at inkludere runner ups til de forskellige kæder.

Bonus: Danskere hos Liverpool

Ud over top 11 listen over bedste spillere, så kan du i slutningen af listen finde de danske fodboldspillere, der har spillet i Liverpool trøjen.

Antal kampe og mål er baseret på nationale ligakampe.

 

Målmænd:

1. Ray Clemmence – Målmand

1980: Ray Clemence (Credit: Allsport UK /Allsport - Getty Images)

1980: Ray Clemence (Credit: Allsport UK /Allsport – Getty Images)

Periode: 1967-81
Kampe: 470

I hans 11 år hos Liverpool missede Ray Clemence kun 6 førsteholdskampe. I hans karriere spillede han i øvrigt for det engelske landshold i 61 landskampe. Blev senere træner for Tottenham.

Runner ups:

Pepe Reina (2005-2014)
Elisha Scott (1912-15 og 1919-34)

Forsvaret finder du på næste side