På et udvekslingsophold i Manchester har du mulighed for at dyrke den engelske fodboldkultur på tætteste hold. Du kan komme på et særligt fodboldprogram, hvor du har fuld adgang til fodbold. Derudover har du mulighed for selv at spille det i din fritid.

Er du vild med engelsk fodbold, er det en enestående chance for dig, at du tager på udvekslingsophold i Manchester. Det giver dig rig mulighed for at opleve byens to hold, Manchester United og Manchester City, på hjemmebane.

Rejser du med organisationen IntoHighschool, har de et særligt program, hvor du kan få fuld adgang til fodbold. Det er med til at gøre, at du virkelig kan dyrke din passion for sporten, mens du er afsted. Læs mere om deres program her.

Generelt bliver de engelske elever i langt højere grad end de danske opfordret til at følge deres passion. De kan i derfor i selv sammensætte deres skema. Det kommer du også til som udvekslingsstudent. Det eneste obligatoriske fag, du skal have, er engelsk.

Derudover kan du vælge mellem en række andre fag, som vi ikke lige har på skoleskemaet herhjemme. Det kan for eksempel være astronomi, tekstildesign, jura og medier. Dermed kan du får prøvet nogle nye fag af eller dyrke en nuværende passion. Du skal typisk have fire fag.

Sådan er livet som udvekslingsstudent hos en engelsk familie

Når du er på udveksling i England, kommer du til at bo hos en engelsk familie. De bliver din base i løbet af dit ophold og hjælper dig med at komme godt ind i den engelske kultur. Samtidig bliver du virkelig god til at tale engelsk, når du taler med dem hver dag. Det er med til at gøre, at du kommer hjem og taler fejlfrit engelsk med en fantastisk Manchester-dialekt.

Du får dit eget værelse og spiser sammen med familien hver dag. Det er med til at give dig et indblik i, hvordan de spiser i England. Selvom Danmark og England nærmest er naboer, er vores madkulturer meget forskellige. Det vil du helt sikkert også opleve, når du spiser i kantinen på skolen.

Spil fodbold og andre sportsgrene i din fritid

Er du taget til Manchester for at være tæt på fodboldholdene, kan du sikkert også godt lide at spille fodbold selv. Det er der heldigvis rig mulighed for, da det som bekendt også er en vigtig sport i England. Derfor vil der helt sikkert også være en fodboldklub på din skole.

Udover fodbold har du også mulighed for at prøve en lang række andre sportsgrene af. Det kan for eksempel være rugby og golf, som vi ikke dyrker så meget herhjemme, men som er virkelig store i England. Du kan også spille cricket, dart, snooker og andre mindre, men mere eksotiske sportsgrene. Du kan dermed få prøvet dig selv af i forhold til forskellige former for sport.